TOP X case: Heel Nederland wil een RoboPak

TOP X case: Heel Nederland wil een RoboPak
  • Algemeen
  • 11 jul 2017 @ 11:52
  • Link
  • Redactie MarketingTribune
    Redactie MarketingTribune


  • SalesBranded content

Hoe Volkswagen dankzij haar nieuwste campagne komend jaar de show steelt op alle kinderfeestjes van Nederland. De nieuwe generatie Volkswagens zit vol innovaties, en dat mag Nederland weten. Bureau ACHTUNG! mcgarrybowen maakte daarom een campagne waarin een Transformers-pak boordevol Volkswageninnovaties centraal staat.

Innovatie volgens Volkswagen
Het automerk brengt samen met bureau ACHTUNG! mcgarrybowen de innovatieve features van een Volkswagen tot leven door middel van een RoboPak dat de show steelt op een kinderfeestje. Het jongetje in het pak maakt indruk met automatische verlichting na het uitblazen van de kaarsjes, voorkomt een struikelpartij vanwege voetgangersherkenning en parkeert moeiteloos achteruit in, precies naast het jarige meisje.

Heel Nederland een RoboPak
Voor alle kinderen die ook indruk willen maken met de nieuwe generatie Volkswagens is er een gratis RoboPak verkrijgbaar bij de Volkswagen dealer. Met een slimme influencercampagne werden, naast de reguliere campagne, toekomstige Volkswagen-rijders en hun ouders bereikt. In de eerste drie dagen dat het pak beschikbaar was werden ruim tienduizend pakken opgehaald bij dealer. De actie wordt wegens succes verlengd. Om het RoboPak een extra dimensie te geven, is er bij het pak een app beschikbaar. Daarmee kunnen kinderen onder andere hun snelheid meten, autogeluiden afspelen en andere innovaties zelf besturen en naspelen. Zo krijgen de innovaties uit de nieuwe generatie Volkswagens een plaats in duizenden Nederlandse huiskamers.

Slimme doorvertaling naar commercie
Na een landelijke start van de campagne, met een lange film op TV waarin meerdere innovaties aan bod komen, volgen door het jaar heen kortere versies die om één van de features draaien. In online video wordt direct een innovatieve feature gekoppeld aan een specifiek aanbod.

Met het RoboPak laat Volkswagen zien hoe menselijk innovatie kan zijn en steelt het de harten van vele toekomstige Volkswagen-rijders.

Communicatie en service design onder één dak
ACHTUNG! mcgarrybowen en haar design-label Studio Kraftwerk zijn gespecialiseerd in het bouwen van merken door het vertellen van verhalen en het ontwikkelen van services. Voor PON bouwt het bureau naast advertising aan de verschillende merken door middel van krachtig design, slimme e-commerce en strakke user experiences. Het brengt de dienstverlening naar een volgend niveau met onder andere de handige Mijn Volkswagen app, een compleet vernieuwd en toegankelijker platform voor Greenwheels en een nieuwe mobiliteitsdienst onder het merk Shuttel.




 


Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken