Televisie

012015
 • 1260 x gelezen
 • Link

magazine Televisie. Leeft het medium nog bij marketeers? Of richten zij hun pijlen liever op andere kanalen? MarketingTribune zapte in deze uitgave langs een aantal marketeers van MEC over hun visie op televisie als marketingtool. We stemden af op de RTL-baas Erland Galjaard om te vragen wat hij hen te bieden heeft. Ook spraken we met SBS Broadcasting die graag meer doet dan televisie alleen. Netfl ix vroegen we naar hun Marketingstrategie en hoe zij denken een vaste stek te veroveren in het Nederlandse medialandschap. Bovendien veel facts & figures over het televisiegedrag van de Nederlanders en ‘nieuwjaarswensen’ van alle marketing- en reclameclubs die er toe doen.

Publieksbladen

222014
 • 3659 x gelezen
 • Link

magazine We gaan eruit met een bang! De Mercurs vormen een mooi slotbetoog van weer een roerig jaartje in media en dan vooral in de printsector. Wie zijn er nog en wie gaan aan de haal met de prijzen? MarketingTribune heeft natuurlijk alle uitslagen. We hebben een exclusief interview met twee toonaangevende hoofdredacteuren, Cécile Narinx (Harper’s Bazaar) en Arno Kantelberg (Esquire). We praten met de oprichters van New Skool Media die uitgeputte tijdschriftentitels nieuw leven inblazen. Traditioneel kijken we met de redactie uitgebreid naar de nieuwe Jongereniconen: wat houdt de jeugd bezig op het gebied van media, seks, muziek, food en nog veel meer. En ook omdat we in de kerstsfeer geraken, maken we een rondgang langs de goede doelen en hun reclamebureaus.

DeMedia100

212014
 • 3650 x gelezen
 • Link

magazine Elk jaar weer spannend: welk opperhoofd in het medialandschap staat onbetwistbaar op de Olympus? De Media100 - lijst van 100 meest invloedrijke mensen in de media - van het Nederlands MediaNetwerk van Bas Vlugt komt tot stand dankzij een uitvoerige enquête van MediaTest onder communicatie- en marketingmensen en is een belangrijk onderwerp in de volgende uitgave. Invloedrijk in 2014 is ongetwijfeld de topman van Sanoma en SBS, Peter de Mönnink. Hij deelt exclusief met MarketingTribune zijn eigenzinnige visie op de media en de ontwikkeling ervan. Verder interviewen we ceo van BrandDeli, Allard Ruyl, en een andere visionair die nooit een blad voor zijn mond neemt, Diederik Breijer , ceo van IPG Mediabrands. Uiteraard vergeten we de marketeers niet: hoe denken zij over de toekomst van radio, tv, print en online.

Contentmarketing

202014
 • 9024 x gelezen
 • Link

magazine Content is hot. Iedereen wil het en iedereen doet het, maar doen we het consequent en vertelt iedereen hetzelfde verhaal? Deze uitgave staat in het teken van het Customer Media Congres op 20 november. We praten met het ‘enfant terrible’ van de contentmarketing, Thijs Boon van Vice (keynote op het congres), die op onorthodoxe wijze content maakt en verspreidt. In de rubriek Marketing Analyse spreken we met deskundigen over de noodzaak om de contentstroom vakkundig te managen. Ook hebben we ook het jaarlijkse MOA-onderzoek over de pikorde van onderzoeksbureaus en geven vijf marketeers antwoord op de stelling: ‘Brand journalism is een perfect hulpmiddel om beschadigde bedrijfsreputaties te herstellen’. Leuker kunnen we deze content niet maken…

Dance&Brands

192014
 • 9185 x gelezen
 • Link

magazine Deze uitgave swingt de pan uit. Een prachtige cover met de onbetwiste godenzonen van de Nederlandse dj-scene, merken die meer en meer de energie en de dynamiek ontdekken van de dance events, met Amsterdam Dance Event voorop. Wij vroegen Unilever, Samsung, Uber en Heineken waarom ze hun marketingstrategie juist afstemmen op dit segment en de bijbehorende doelgroepen. Bovendien in dit nummer twee spraakmakende onderzoeken: het Marketing Salaris Survey 2014 in samenwerking met Berenschot en NIMA en de tweede aflevering van het MarketingTribune-jubileumonderzoek in samenwerking met Ruigrok | NetPanel.

30 jaar MarketingTribune en 30 jaar Effie

172014
 • 9607 x gelezen
 • Link

magazine We zijn jarig! MarketingTribune bestaat in 2014 dertig jaar. Een mijlpaal waar we uitgebreid bij stilstaan in dit nummer van maar liefst 160 pagina's. Wat is er in de afgelopen 30 jaar gebeurd in marketing? Hoe kijken de vele hoofdredacteuren van het magazine op hun periode terug? We praten met marketeers die ook dertiger zijn en vragen naar hun visie en ambities. Ook staan we even stil bij marketing en hun verenigingen en geven marketingdeskundigen hoogleraar Willemijn van Dolen en Vincent Mispelblom Beyer hun visie op de ontwikkelingen in het vak. En ook nog: meer dan 30 verrassende marketingdefinities en een grootschalig consumentenonderzoek van MarketingTribune in samenwerking met Ruigrok | NetPanel! Lang zullen we leven!

Vrouwen in marketing

162014
 • 17775 x gelezen
 • Link

magazine We waren gewoon eens nieuwsgierig: bedrijven vrouwen op een andere manier marketing dan mannen? En zo ja, hoe dan en waarom? Maken ze andere keuzes, zijn ze empathischer en misschien minder machtbelust? Dit ‘vrouwennummer’ barst van de vrouwen die in marketing hun stempel drukken. We gingen op de koffie bij Liesbeth Moeke van L’Oréal, spraken met de Marketing Queens en legden marketeers de stelling voor of vrouwelijke marketeers in bepaalde aspecten van hun vak beduidend beter zijn dan hun mannelijke collega’s. Ook vroegen we marketeers of marketing wellicht iets meer wint aan vrouwelijkheid… en we bestudeerden zakelijke outfits van marktingvrouwen. Kortom, female power rules!

Food & Retail

152014
 • 20282 x gelezen
 • Link

magazine MarketingTribune 15 staat in het teken van food en retail. We spraken met Kitty Koelemeijer, hoogleraar Marketing & Retailing aan Nyenrode Business Universiteit. Zij stelt dat voor de grote massa de prijs altijd leidend zal blijven. Redacteur en platformmanager Food en Retail Peter van Woensel Kooy analyseerde de gevolgen van de opkomst van het voedselbewustzijn onder consumenten: de plofkip versus superfood. Peter Heshof, oprichter van trend en marketing buro Bloom, benoemt vier foodtrends op basis van eigen onderzoek en we blikken vooruit naar het congres Shopping Today dat op 23 september plaats vindt in DeFabrique in Utrecht.

HR/Personeel

142014
 • 21366 x gelezen
 • Link

magazine Waar gaat het vak marketing naar toe en hoe spelen (marketing)opleidingen daarop in? Moet je als marketeer specialiseren of juist generaliseren? Welke eisen stellen bedrijven tegenwoordig aan marketeers? In deze uitgave staan we uitgebreid stil bij de P van personeel. We praten onder meer met Unilever, KPN, Google en UvA over hun personeelsbeleid, en dan met name op marketinggebied. Ook vroegen wij aan recruitmentbureaus als SchaalX, Herman Rutgers en Zoo Recruitment of er behoefte is aan een nieuwe lichting marketeers. Via het Mec legden we vijf marketeers de stelling ‘marketingdirecteur moet verplicht een salescursus volgen’ voor. Met verrassende uitspraken!

Events en sponsoring

132014
 • 24790 x gelezen
 • Link

magazine De zomer is in volle gang als we verslag doen van de plannen van CheapTickets.nl en beachvolleybal. Hoe is het om marketing te bedrijven voor een cruisemaatschappij en ben je altijd in een zonnig humeur als uitgever van bladen met vakantiebestemmingen als Frankrijk en Italië? Ook duiken we met Willem van Oort in de wereld van het online wedden en schetsen we een beeld van de festivalsponsoring waar alles draait om relevantie.


Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.

 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken