Hanna Verboom lanceert een festival rondom mentale gezondheid

Hanna Verboom lanceert een festival rondom mentale gezondheid
  • Algemeen
  • 23 mei 2023 @ 10:30
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • StorytellingActivatie

Vanwege de grote belangstelling voor het onderwerp 'mentale gezondheid' lanceert Hanna Verboom het 'Uit de Schaduw' Festival, op 17 juni 2023 bij de Buitenplaats de Hoorneboeg in Hilversum.

Samen met Stichting Get It Done en Buitenplaats de Hoorneboeg organiseert Verboom een eendaags festival met een programma over mentale gezondheid. Een dag vol verhalen, workshops, muziek en ruimte om ervaringen uit te wisselen. Met bijdragen van onder meer Hanna en Juda Verboom, Jesse Laport, het team van De Fontein, Jim van Os en Typhoon. Dit festival in de prachtige bosrijke omgeving van de Hoorneboeg gaat over kennisdeling en het werken aan verandering die nodig is in ons zorgsysteem. Zodat in de nabije toekomst iedereen die nét even anders is ook helemaal zichzelf kan zijn.

Verboom over het festival
'Door onze persoonlijke verhalen te delen op die prachtige dag midden in de natuur, willen we ruimte creëren voor elk persoon die erbij is om zijn of haar verhaal ook te gaan omarmen. Ik weet uit eigen ervaring dat als je iets hebt meegemaakt op het gebied van de psyche, juist het vertrouwen in jezelf zo’n enorme klap heeft gehad. Met de inspirerende keynotes willen we de focus verleggen van kwetsbaarheid naar kracht en middels de workshops geven we bezoekers de juiste handvatten om de regie te pakken over hun eigen leven. Mijn missie is geslaagd als bezoekers met een boost aan zelfvertrouwen naar buiten lopen.

Daarnaast organiseren we dit programma ook voor zorgmedewerkers en omstanders. Zo is er een rondetafel met hoogleraar Jim van Os, workshops over systeemverandering en vindt er een panel plaats waar iedereen aan kan meedoen. Op 17 juni werken we samen  aan de verandering die nu zo nodig is', reageert Verboom.

De vaste gasten uit de eerder gemaakte 'Uit de Schaduw' documentaire zijn erbij, belooft de organisatie. Bekijk hier de rest van het programma.
(PvWK)
 

Over Uit de Schaduw
'Uit de Schaduw is een beweging, in gang gezet in 2021 door de Cinetree documentaire ‘Uit de Schaduw’ van Hanna Verboom. Hanna trad hierin naar buiten met haar bipolaire diagnose die ze tot dan 20 jaar geheim heeft moeten houden. Ze besloot haar verhaal met de wereld te delen op geheel passende wijze: met een documentaire op haar eigen platform Cinetree. Duizenden reacties stroomden binnen vol (h)erkenning van haar verhaal, maar ook veel vragen. Daarom bundelden haar stichting Get it Done en haar filmplatform Cinetree een jaar later hun krachten, om met elkaar een nieuwe impactcampagne neer te zetten. Begin 2023 lanceerden ze de tweede documentaire op Cinetree: ‘Samen uit de Schaduw.’ Hierin ging Hanna samen met haar broertje Juda, die ook een bipolaire diagnose heeft, op zoek naar antwoorden. Samen gingen ze op bezoek bij experts en ervaringsdeskundigen zoals psychiater Dirk de Wachter, rapper Typhoon en Hoogleraar psychiatrie Jim van Os op zoek naar antwoorden.' Meer info staat hier.

(bron: team Uit de Schaduw)

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken