1 miljoen dollar voor Studytube

1 miljoen dollar voor Studytube
  • B2b
  • 15 sep 2014 @ 08:12
  • Link
  • Redactie B2B
    Redactie B2B

    Redactie
    MarketingTribune
  • Zakelijk

De Nederlandse startup Studytube lanceert een ‘Netflix voor bedrijfstrainingen’: een online leerplatform dat voorziet in de toenemende vraag naar competentiegerichte online opleidingen. Studytube haalde hiervoor 1 miljoen dollar investering op bij henQ Invest en transcontinentaal investeringsfonds Redcrest.

Homam Karimi, oprichter van Studytube: 'Jaarlijks besteedt het Nederlandse bedrijfsleven in totaal zo’n 3 miljard euro aan zakelijke opleidingen, deze budgetten staan onder druk. Studytube biedt competentiegerichte online trainingen van vakexperts, tegen een fractie van wat dezelfde trainingen offline kosten. Met ons 'All you can learn'-model, een Netflix voor trainingen, leren werknemers wat ze willen, wanneer ze willen. Zo kunnen werknemers zich continu blijven ontwikkelen, bespaart de werkgever op het opleidingsbudget en krijgt deze inzage in het leerproces. Kortom, Studytube verhoogt de performance van de werknemers en het bedrijf.'

Herman Hintzen, managing partner van henQ Invest: 'Corporate e-learning zal zeker tot 2017 met 20% per jaar groeien en wereldwijd gaat er al ruim 80 miljard euro om in deze industrie. Studytube beschikt over een zeer gedreven team en is wereldwijd één van de koplopers op het gebied van e-learning technologie. Wij geloven dat ze goed gepositioneerd zijn om de komende jaren een aanzienlijk deel van de markt te veroveren. Daarom heeft henQ ook in deze ronde weer geparticipeerd.'

All you can learn
Studytube werkt met een ‘All you can learn’-model. Voor een vast bedrag van 49,- euro per maand krijgt de gebruiker onbeperkt toegang tot een online leeromgeving. De gebruiker kan dan onbeperkt in zijn gepersonaliseerde omgeving trainingen volgen van erkende vakexperts. Cursisten kunnen zich zo op een laagdrempelige manier verder ontwikkelen binnen een breed scala aan vak- en vaardigheidsgebieden. Daarnaast is het mogelijk te betalen per cursus.

Trainingen van vakexperts
Studytube heeft de afgelopen maanden ruim 100 erkende vakexperts – o.a. van Nyenrode – geselecteerd en aan zich weten te binden. Samen met onderwijskundigen van Studytube hebben de experts trainingen ontwikkeld waarin zij niet alleen hun kennis en ervaring overdragen, maar waarin cursisten ook aan het werk worden gezet om hun vaardigheden te verbeteren en hun gedrag te veranderen. De werkgever kan de ontwikkeling van de cursist nauwgezet volgen via een management-dashboard, zodat hij indien nodig tijdig kan bijsturen.

Besloten bedrijfsacademy
Werkgevers stellen in een besloten omgeving op Studytube.nl een eigen online bedrijfscademy samen waarin werknemers keuze hebben uit een selectie voor het bedrijf relevante trainingen. Tevens biedt Studytube de mogelijkheid om met behulp van een geavanceerde 'course builder' zelf eenvoudig bedrijfsspecifieke trainingen te ontwikkelen, zoals voor het inwerken van nieuwe medewerkers, salestrainingen of trainingen voor klantondersteuning. Met zo'n bedrijfsacademy bespaart een bedrijf veel tijd en geld om nieuw personeel in te werken of partners te trainen.

Redactie B2B

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken