Nieuwe online ondernemersopleiding: De Starters Academie

Nieuwe online ondernemersopleiding: De Starters Academie
  • B2b
  • 31 okt 2014 @ 09:57
  • Link
  • Redactie B2B
    Redactie B2B

    Redactie
    MarketingTribune
  • Kennissessie

Op de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel, 1 november, lanceert ondernemer, auteur en wereldreiziger Oscar Bulthuis een nieuwe opleiding voor startende ondernemers: De Starters Academie.

Regering overweegt regelingen voor starters te versoberen, terwijl 70% van de startende ondernemers het al niet haalt. De lancering van De Starters Academie komt op het moment dat er geluiden vanuit de regering komen om de regelingen voor starters te versoberen. Mochten deze plannen (deels) doorgaan, dan betekent het voor starters dat ze meer dan ooit goede en betaalbare ondersteuning nodig hebben om betere ondernemers te worden.

Elk jaar beginnen ruim 120.000 Nederlanders hun eigen bedrijf. Deze startende ondernemers zijn doorgaans goed in hun vak of hebben een leuk idee, maar de euforie van het starten van een eigen bedrijf ebt snel weg, wanneer zij erachter komen dat ze nog wat minder bedreven zijn in ‘het vak’ ondernemen. En dure cursussen, trainingen en persoonlijke, kwalitatief goede coaches zijn voor de meeste starters niet te betalen. Nog altijd stopt zo’n 70% van de starters na drie jaar met hun ondernemersreis. Dat is niet goed voor de ondernemer in kwestie, maar ook niet goed voor de Nederlandse economie. De Starters Academie heeft als missie hierin verandering te brengen.

Sparren met andere starters
Bulthuis gelooft dat iedereen de kans moet krijgen om serieus te kunnen werken aan zijn of haar ondernemersdroom en aan het succesvoller maken van de onderneming, ongeacht zijn of haar opleidingsbudget. Hij sprak de afgelopen jaren met honderden ondernemers. Over hun bedrijf, hun drijfveren, hun vragen, hun dromen en hun zorgen en ontwikkelde voor deze mensen een betaalbare mogelijkheid om het vak ondernemen te leren. Het programma bestaat uit 24 modules: deelnemers ontvangen inspirerende korte films en E-books. Ook hebben zij toegang tot het forum, waar ze kunnen sparren met andere starters. Regelmatig zijn er themabijeenkomsten waaraan ze tegen sterk gereduceerd tarief kunnen deelnemen.

Bijzonder
Wat De Starters Academie bijzonder maakt, is dat de deelnemer bijna letterlijk wordt meegenomen op de ‘reis’, die je als startende ondernemer beleeft. Bulthuis maakte daartoe 24 films op bijzondere locaties in zowel Nederland als daarbuiten. Zo filmde hij onder meer in Parijs, Grasse, Monaco en beklom hij de hoogste berg van Corsica, de Monte Cinto. De Starters Academie onderscheidt zich hiermee door waardevolle kennis en ervaring aan te bieden in de vorm van een serie inspirerende korte films. Elke film belicht weer een ander aspect van ondernemen. Er is gekozen voor de kracht van film, omdat het een uitstekende – en leuke - manier is, om kennis over te dragen. Door het maken van opdrachten en het sparren met andere ondernemers werkt de starter actief aan de opbouw van zijn of haar bedrijf en vergroot daarmee de slagingskans van zijn of haar ondernemersavontuur.

Redactie B2B

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken