Combi Isolatie haalt in 2,5 uur € 100.000,- op

Combi Isolatie haalt in 2,5 uur € 100.000,- op
  • B2b
  • 17 dec 2014 @ 11:03
  • Link
  • Redactie B2B
    Redactie B2B

    Redactie
    MarketingTribune
  • Zakelijk

Combi Isolatie heeft in 2,5 uur € 100.000,- opgehaald via Collin Crowdfund. Het gerenommeerde isolatiebedrijf wil met de opgehaalde financiering onder meer haar snelle groei in de maritieme sector verder doorzetten. Om 14.00 uur ging de campagne live en om 16.30 uur was de lening volgeschreven. Een primeur voor Collin Crowdfund.

Combi Isolatie is 33 jaar actief in de isolatiemarkt, onder meer met koel/vriesinstallaties in de voedingsindustrie en biologische waterzuiveringsinstallaties. In 2013 namen Rob van den Berg, Marco Huijbrechts en Walter Luijten het bedrijf over van Rinus Geuze. Sinds die periode heeft het bedrijf haar activiteiten uitgebreid naar de maritieme sector en zich toegelegd op de isolatie van onder meer jachten, binnenvaartschepen en grote passagiersboten. Mede als gevolg van die stap is de omzet gegroeid van € 7,5 ton in 2012 naar € 3,2 miljoen in 2013 en een verwachte € 6 miljoen in 2014. De komende jaren willen de ondernemers verder groeien in alle sectoren waarin het bedrijf actief is, maar vooral in de maritieme sector. Met de specialistische kennis van deze sector en de huidige, goede positie in de markt, ziet het bedrijf veel kansen om hierin verder te groeien.

Aanvullende financiering
In ruil voor een rente van 8% staken 38 investeerders in 2,5 uur tijd gemiddeld € 2.631,- in Combi Isolatie. De crowdfinance campagne vormde een aanvulling op de bestaande afspraken met de huisbankier van de onderneming. Walter Luijten: 'Wij waren benieuwd naar de mogelijkheden van aanvullende financieringsvormen. In goed overleg met onze bank en Collin Crowdfund hebben we besloten tot deze campagne. Dat de lening zo snel zou worden volgeschreven zagen we niet aankomen, maar het stemt ons natuurlijk wel heel positief. Wat ons betreft was dit de eerste, maar zeker niet de laatste keer.'

Primeur voor Collin
Het is een primeur voor Collin Crowdfund dat een lening in 2,5 uur is volgeschreven. Vorige week werd via het platform van Collin Crowdfund in een periode van 47 uur ook al € 150.000 opgehaald voor het transportbedrijf TB Europe. Jeroen ter Huurne, algemeen directeur Collin Crowdfund: 'De enorme snelheid waarmee de projecten worden volgeschreven bevestigen het potentieel van crowdfinance. Mits je bedrijven goed screent en de betreffende ondernemers goed begeleidt, zijn er ontzettend veel serieuze investeerders die bereid zijn om geld te steken in succesvolle en ambitieuze MKB-bedrijven als Combi Isolatie.'

Redactie B2B

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken