Amsterdamse startup Legalloyd haalt half miljoen op

Amsterdamse startup Legalloyd haalt half miljoen op
  • B2b
  • 31 aug 2015 @ 07:29
  • Link
  • Redactie B2B
    Redactie B2B

    Redactie
    MarketingTribune
  • Zakelijk

De Amsterdamse legal tech startup Legalloyd heeft met een investeringsronde500 duizend euro opgehaald. Het jonge legal tech bedrijf, waar inmiddels 14 mensen werken, is daarmee de eerste in de sector die een investering van deze grootte binnenhaalt. Legalloyd heeft onlangs haar intrek genomen in een pand in Amsterdam-Noord, en is sinds januari live. Blendle, De Correspondent en Ace & Tate zijn al klant bij Legalloyd.

Legalloyd biedt via haar online platform op maat gemaakte contracten aan. Zo krijgen klanten, vooral het MKB, op een snellere en goedkopere manier toegang tot hoogwaardige juridische producten. ‘Deze investering is voor ons een grote stap. Onze eerste klanten zijn erg enthousiast, en dankzij deze impuls kunnen we nog meer mensen bereiken’, aldus COO van Legalloyd Sjors Dobbelaar (30).

Drukwerkdeal
Zijn compagnon, CEO Philip de Roos (32), ziet nog een pluspunt: ‘De toegevoegde waarde van de expertise van de investeerders is ook niet te onderschatten. Het is een mix van traditionele investeerders, deels afkomstig uit de juridische sector, en succesvolle internetondernemers.’ Eén van de investeerders is Marco Aarnink, wiens Drukwerkdeal in 2014 werd verkocht voor 24 miljoen euro aan het Amerikaanse Vistaprint.

Marktverstoorders
De legal tech markt bloeit nu ook op in Nederland en dat is geen verrassing: de nieuwe stroming in de juridische sector is overgewaaid vanuit de V.S., waar verschillende legal tech bedrijven al sinds 2013 aan de weg timmeren. Na het succes van marktverstoorders zoals AirBNB en Uber lijkt nu de juridische sector aan de beurt. Dat de traditionele markt nu ook brood ziet in de ontwikkeling wordt door deze investering bevestigd.

Startup Awards
Ook zijn dit jaar de Nederlandse Legal Tech Startup Awards in het leven geroepen, die de opkomende sector een steun in de rug moeten gaan geven. Net als in de situaties van AirBNB en Uber gaat het hier volgens voorstanders om een dichtgeslibde markt, waar wat de klant betaalt niet altijd in verhouding staat tot het product dat geleverd wordt. De crisis heeft de vernieuwingen in de markt een impuls gegeven – bedrijven moeten namelijk ergens snijden, en vaak zijn het de kosten voor externe adviseurs die als eerste de deur uit gaan. Er wordt verwacht dat dit niet de laatste investering in de legal tech sector zal zijn.

Over Legalloyd
Legalloyd gelooft dat juridische dienstverlening toegankelijker moet worden. Vanuit haar kantoor in Amsterdam-Noord bouwt Legalloyd juridische software voor contracten en levert zij vanaf €9,- per maand juridische diensten aan het MKB. Legalloyd is sinds januari 2014 in de lucht en heeft momenteel circa 3000 gebruikers. Dobbelaar en de Roos vormen samen met CTO Leopold van Oosten (34) het bestuur van Legalloyd. De Raad van Avies van Legalloyd bestaat uit onder meer Job Cohen, en serial entrepreneur Maarten van den Biggelaar.

Redactie B2B

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken