Marion Debruyne nieuwe decaan Vlerick Business School

Marion Debruyne nieuwe decaan Vlerick Business School
  • B2b
  • 28 aug 2015 @ 13:47
  • Link
  • Redactie Contentmarketing
    Redactie Contentmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • PersonaliaMarketing

Leiderschap anno 2015 neemt de internationale Vlerick Business School nr 1 Benelux uit België letterlijk. Professor Marion Debruyne neemt namelijk per 1 augustus de rol van decaan over van professor Philippe Haspeslagh. Vlerick kiest voor deze vertegenwoordigster om de succesvolle lijn van internationale kennispartner voort te zetten en verder te versnellen met sterke academische ruggengraat en praktijkgerichte aanpak.

Vlerick Business School kan met haar professoren tappen uit een groot vat aan kennis en ervaring van mensen die naast expertise binnen hun vakgebied ook de aansturende rol van de school op zich kunnen nemen. Dat maakte de keuze niet eenvoudig. In dit geval zal de 42-jarige Debruyne, marketingprofessor, met haar expertise in customer centricity en outside-in innovation, een sterk ingrediënt vormen voor het succesrecept als internationale kennispartner waar Vlerick samen met haar klanten en partners continu aan werkt. Haar recente boek ‘Customer Innovation’ won de internationale CMI Management Book of the Year 2015-award in de categorie Innovatie en Ondernemerschap. Zo meldt het persbericht.

Voortbouwen op internationale groei en -positie
Debruyne komt dankzij haar talent en ervaring aan het roer als leider van de succesvolle internationale Vlerick Business School. Aan haar de taak om de aanhoudend sterke positie op de wereldranglijsten en de internationale groei voort te zetten. Vlerick behaalde onlangs voor de vierde keer op rij de eerste positie in de Benelux op de wereldwijde ranglijst voor executive education van het Britse dagblad Financial Times. Wereldwijd staat Vlerick op nummer 34, van in totaal 6.000 business scholen.

Internationale koers
Marion Debruyne is 10 jaar professor in marketing strategy & innovation bij Vlerick Business School. Sinds 2008 is zij partner van de school en sinds 2012 staat zij aan het hoofd van de Masters-opleidingen. ‘Ik ben trots dat ik de fakkel over kan nemen van Philippe Haspeslagh en de internationale koers van de school verder mag uitbouwen’, zegt Marion Debruyne. Roch Doliveux, ex-CEO UCB, voorzitter RvC van Vlerick Business School: ‘Namens de Raad van Commissarissen, de professoren en de medewerkers wens ik Marion onze steun en succes. Daarnaast bedanken we ook Philippe, die de afgelopen 6 jaar zijn rol als decaan met succes heeft vervuld en bieden we hem de titel van eredecaan aan.’

Verenigde Staten
Voor Debruyne’s carrière bij Vlerick Business School bracht zij vijf jaar in de Verenigde Staten door; verbonden aan de Wharton School, de Kellogg School of Management en Goizueta Business School. Naast haar academische publicaties in internationale vaktijdschriften heeft ze via diverse leerstoelen en maatwerkprogramma’s voor bedrijven een sterke band met het bedrijfsleven opgebouwd. Ze zetelt ook in de Raad van Commissarissen van de beursgenoteerde bedrijven Kinepolis en Recticel.

Redactie Contentmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken