OutSystems krijgt kapitaalinjectie van 55 miljoen dollar

OutSystems krijgt kapitaalinjectie van 55 miljoen dollar
  • B2b
  • 5 feb 2016 @ 09:00
  • Link
  • Redactie B2B
    Redactie B2B

    Redactie
    MarketingTribune
  • OnderzoekZakelijkInnovatie

OutSystems, leveranciers van Rapid Application Development-platformen voor enterprise-klanten, kondigt aan dat het een kapitaalinjectie van 55 miljoen dollar heeft gekregen van North Bridge Growth Equity, een investeerder van durfkapitaal voor snelgroeiende technologiebedrijven. Nu bedrijven in allerlei sectoren bezig zijn met hun digitale transformatie, worden ze gedwongen om op een nieuwe manier applicaties te laten bouwen en leveren. Het nieuwe groeikapitaal gaat OutSystems helpen om op deze gunstige omstandigheden in te spelen en de groei te versnellen.

Een tekort aan hoog opgeleide ontwikkelaars in combinatie met een groeiende vraag naar mobiele applicaties heeft ervoor gezorgd dat de wereldwijde vraag naar low-code applicatieplatformen en ontwikkelplatformen voor mobiele applicaties enorm is toegenomen.

Forrester
Volgens een recent rapport van Forrester is de markt voor low-code ontwikkelplatformen in 2015 al zeker 1,7 miljard dollar groot en gaat deze groeien naar 15,5 miljard dollar in 2020*. OutSystems vaart wel bij die ontwikkeling. De omzet uit licenties groeide in 2015 met 60 procent als gevolg van de toenemende behoefte aan efficiëntere werkprocessen, flexibiliteit voor de business en een hogere productiviteit van werknemers.

Board  of directors
Partners van North Bridge -  Mike Pehl en Jim Moran  - krijgen een zetel in de board of directors van Outsystems. ‘We kijken er naar uit om samen te werken met het OutSystems. Onze investering zorgt ervoor dat ze de snelle groei kunnen voortzetten en profiteren van het feit dat bedrijven steeds meer op OutSystems-technologie vertrouwen om op veranderende marktomstandigheden te reageren en om sneller kernapplicaties te bouwen’, zegt Pehl.  

Moran voegt toe: ‘Twee belangrijke factoren spraken ons aan. Op de eerste plaats hebben ze heel veel klanten die hoog opgeven van OutSystems. De technologie voegt volgens hen daadwerkelijk waarde toe en levert een direct concurrentievoordeel op voor de business. Op de tweede plaats zijn ze marktleider op het gebied van application platform as a service (aPaaS), een markt waarvan wij verwachten dat die snel gaat groeien als gevolg van de grote vraag naar applicaties en de relatieve schaarste aan goede ontwikkelaars.’

Digitale innovatie
‘OutSystems is de tool die organisaties nodig hebben om digitale innovatie te realiseren. Onze klanten in tal van sectoren zetten hun concurrenten op forse achterstand dankzij de snelle digitalisering van het klantproces en de dagelijkse werkprocessen’,  zegt Paulo Rosado, CEO van OutSystems. ‘We stellen business en IT-teams in staat om sneller en eenvoudiger dan ooit tevoren mooie, krachtige applicaties te maken, zowel voor het web als mobiel. Nu IT-teams grote bedrijfskritische systemen met Outsystems hebben gemaakt, zien we dat de community van ontwikkelaars in hoog tempo groeit. De potentie om met OutSystems transformatie tot stand te brengen, stelt ons in staat om een katalysator voor verandering te zijn en we zijn enthousiast om met een partner te werken die zo’n solide track-record heeft met het laten slagen van ons soort transformatieve bedrijven’, zegt Rosado. ‘Dit is een erg grote kans en North Bridge gaat ons helpen ‘m te verzilveren.’

Joaquim Sérvulo Rodrigues van ES Ventures: ‘We zijn dat blij dat North Bridge nu ook aan boord is. De participatie van North Bridge zal ons helpen bij het realiseren van verdere groei.’ North Bridge Growth Equity wordt investeerder in OutSystems naast ES Ventures en Portugal Ventures.

Redactie B2B

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken