Meeste startups krijgen groei niet gefinancierd

Meeste startups krijgen  groei niet gefinancierd
  • B2b
  • 29 sep 2016 @ 12:30
  • Link
  • Redactie B2B
    Redactie B2B

    Redactie
    MarketingTribune
  • ZakelijkOnderzoekRecruitment

InvoiceFinance heeft tijdens Amsterdam Capital Week onderzoek gedaan naar de trends op het gebied van financiering en betaalgedrag. Hiervoor zijn 100 startups en scaleups geïnterviewd. De belangrijkste resultaten zijn dat ruim de helft van de startups nog met eigen geld gefinancierd is terwijl 68 procent de aankomende 12 maanden meer kapitaal nodig heeft om te groeien. En 72 procent klopt niet aan bij de bank maar zoekt binnen het netwerk, en crowdfunding en fintech zijn sterk in opkomst.

Niet verrassend zo blijkt, want van het restant dat het wel probeert bij de bank wordt 82 procent  afgewezen door een gebrek aan historie en 91 procent van de startups is 3 maanden of langer op zoek naar kapitaal.

Meer geld nodig
68 procent  heeft de aankomende 12 maanden meer kapitaal nodig om te groeien. Dit kapitaal wordt vooral uitgegeven aan meer mensen. ‘Dat is ook de keuze die wij als startup maken’,  zegt Sven van der Biezen, CEO en mede-oprichter van InvoiceFinance, dat het onderzoek deed onder 100 startups. ‘Zo kun je sneller je product verbeteren en nog schaalbaarder maken wat je doet.’

Opkomst crowdfunding
Maar liefst 82 procent  van de startups zoekt binnen het netwerk naar kapitaal. Zowel crowdfunding (28%) als fintech (21%) zijn sterk in opkomst, luidt een van de belangrijkste conclusies van het onderzoek. ‘Tijdens Amsterdam Capital Week reizen startups en scaleups uit de hele wereld af naar Amsterdam om investeerders te ontmoeten, voor ze te pitchen en van elkaar te leren’,  zegt Anouk Bikkel, programme director bij Amsterdam Capital Week. ‘Diverse evenementen bieden startups de mogelijkheid om hun weg naar kapitaal te vinden.’

Slecht betaalgedrag
Verder zijn startups niet te spreken over het betaalgedrag van klanten: 54 procent beoordeelt het betaalgedrag met redelijk tot slecht. Mede hierdoor heeft 29 procent een verdienmodel gekozen waarbij klanten vooraf moeten betalen, om zo toch hun groei te financieren. Van de 71 procent die dit voordeel niet heeft, geeft 27 procent aan dat dit zorgt voor cashflow problemen. Een ruime meerderheid van de startups die moeten op hun geld wachten groeit langzamer.

InvoiceFinance
InvoiceFinance is een Nederlandse fintech startup die bedrijven helpt aan simpel en flexibel werkkapitaal door hun facturen voor te financieren. Het management bestaat uit Sven van der Biezen, Marijn van Aerle en Gion van den Bogaert. InvoiceFinance heeft recent  3,4 miljoen euro opgehaald bij investeringsfonds Peak Capital en Kalo Bagijn, mede-oprichter van BinckBank.

Redactie B2B

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken