Kentico in Gartners Magic Quadrant voor Horizontal Portals

Kentico in Gartners Magic Quadrant voor Horizontal Portals
  • B2b
  • 25 okt 2016 @ 14:43
  • Link
  • Redactie B2B
    Redactie B2B

    Redactie
    MarketingTribune
  • Zakelijk

Kentico, een softwarebedrijf met kantoren in Europa, Asia Pacific en Noord-Amerika, is door Gartner – een leidend onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van informatietechnologie – gepositioneerd in het Magic Quadrant voor Horizontal Portals van oktober 2016.‘Het ziet ernaar uit dat dit jaar een mijlpaal wordt in de geschiedenis van ons bedrijf’, vertelt oprichter en CEO van Kentico, Petr Palas.

Palas vervolgt: ‘We werden in september al voor het eerst in onze geschiedenis gepositioneerd als Challenger in het Magic Quadrant voor Web Content Management systemen.  En een maand later worden we ook nog eens genoemd als Niche speler in het Magic Quadrant voor Horizontal Portals. Dit is echt loon na werken en een compliment voor ons getalenteerde en enthousiaste team.’

Horizontal Portals
Een portal is een digitale toegangsweg waarmee een groot aantal gebruikers met elkaar kunnen communiceren en content kunnen delen in een veilige omgeving. Bedrijven kunnen Kentico inzetten om verschillende soorten portals te bouwen, zoals customer exchanges, partnergemeenschappen, ledenorganisaties, klantportalen, netwerken voor ontwikkelaars, samenwerkingsplatformen, blogs, intranetten en nog veel meer.

Forums, blogs en groups
Kentico’s intranetoplossing stelt gebruikers bovendien in staat om intranetten, extranetten, client portals en maatwerk samenwerkingsplatformen te installeren, configureren en implementeren. Ingebouwde social media integratie geeft de portal een groot digitaal bereik en zorgt ervoor dat bedrijven direct met klanten kunnen communiceren. De “Forums, Blogs and Groups” functie geeft klanten de kracht om zelf discussies op te starten waardoor kennisdeling en – op termijn – naamsbekendheid versterkt worden.

Negende versie
Gartner’s Magic Quadrant voor Horizontal Portals wordt ieder jaar uitgevoerd en dit rapport is ondertussen de negende versie. Sinds 2008 geeft het Magic Quadrant inzicht in de positionering van leveranciers van Horizontal Portals – Niche spelers, Challengers, Visionaries en Leaders. Door de visuele weergave en de algemene evaluatiecriteria geeft het Magic Quadrant voor Horizontal Portals bedrijven snel inzicht in de visie van ieder bedrijf en in de “ability to execute”. 

Redactie B2B

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken