Mechelse startup Newfusion plant chips in bij werknemers

Mechelse startup Newfusion plant chips in bij werknemers
  • B2b
  • 9 dec 2016 @ 15:00
  • Link
  • Redactie B2B
    Redactie B2B

    Redactie
    MarketingTribune
  • Innovatie

The future is now. Onder dat motto innoveert het Mechelse Digital Media Agency NewFusion op een wel heel opvallende manier. Deze jonge startup ontwikkelde namelijk een eigen manier van toegangscontrole aan de hand van ‘biohacking’. Werknemers krijgen een elektronische chip ingeplant om zo het kantoor binnen en buiten t e kunnen . Technologie maakt het leven gemakkelijker. Maar hoe ver kun je gaan?

‘Dat weet je pas als je het probeer’t, vindt CEO Vincent Nys. Met die filosofie in het achterhoofd verlegt NewFusion elke dag grenzen. Innovatie staat immers hoog aangeschreven bij het jonge Mechelse bedrijf dat voor haar klanten de brug slaat tussen marketing, media en technologie.  De 26-jarige innovatiegoeroe  Nys legt uit: ‘Digitalisering en vernieuwing zijn een must voor veel bedrijven in de sector, maar er zijn er maar weinigen die effectief het verschil durven maken. Bij NewFusion is dat anders. Door onze klanten zowel een volledige marketingstrategie aan te bieden als de technologische tools om die te ondersteunen, kunnen we hen een unieke onestopshop-service aanbieden. Dat geeft ons de drive om bij elk project verrassend uit de hoek te komen en iets te ontwikkelen dat mensen bijblijft.

De intrede van biohacking.
Die geest van vernieuwing wordt ook binnen het bedrijf gestimuleerd. Elke maand mag een werknemer een eigen creatief concept ontwikkelen en uitvoeren. Een van die frisse ideeën was het zogenaamde biohacking; simpel gezegd, de symbiose van het menselijk lichaam en technologie. Neys: ‘Zo kun je een elektronische RFID-chip laten inplanten in je hand als elektronisch visitekaartje, om je smartphone te bedienen of als toegangspasje bijvoorbeeld.’

Handimplantaat of ring
Een idee dat bij NewFusion meteen in de praktijk werd getest. Medewerkers die dat wilden konden kiezen voor zo’n handimplantaat of een gewone ring met een chip die functioneert als toegangscontrole. Geen badges of codeklavieren meer, gewoon even de hand of de ring voor een lezer houden en de deur van het bedrijf gaat open.

Eieren zijn er om gebroken te worden
Op deze manier wil de jonge startup, die voor technologische toonaangevende innovatie staat, een statement maken. ‘Als je claimt technologisch vernieuwend te zijn, waarom zou je dan niet beginnen bij jezelf?’, aldus Nys. ‘Net zoals bij elke technologische evolutie zal er ook ten opzichte van biohacking heel wat scepticisme en ethisch bezwaar zijn. Maar wie geen eieren durft breken, zal nooit een omelet kunnen maken. Bij NewFusion hanteren we dan ook het motto: niet out of the box denken, maar de box heruitvinden!’

Redactie B2B

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken