Nieuw platform voor analyse tevredenheid klanten en medewerkers

Nieuw platform voor analyse tevredenheid klanten en medewerkers
  • B2b
  • 31 aug 2017 @ 12:46
  • Link
  • Redactie MarketingTribune
    Redactie MarketingTribune


  • Onderzoek

Het succes van bedrijven wordt steeds meer bepaald door de beleving van klanten én medewerkers. Want een betere employee experience zorgt voor een betere customer experience. Toch meten en sturen bedrijven hier nog nauwelijks samenhangend op. Dat verandert de komende jaren volgens GrowPromoter die technologie introduceert die het mogelijk maakt de beleving van klanten en medewerkers continu en laagdrempelig te meten, analyseren en hierop te sturen.

Bedrijven hebben nog weinig aandacht voor de samenhang tussen de tevredenheid van werknemers én klanten. Maar het belang is volgens GrowPromoter groot voor onder andere hun sales, marketing en HRM. Want vooral tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten. De behoeften van klanten worden daarom steeds bepalender voor de samenstelling van het personeelsbestand en het ontwikkelen van medewerkers. Volgens internationaal onderzoek van Hay Group presteren bedrijven met betrokken personeel en een goed werkklimaat bijna vijf keer beter dan organisaties die dit niet goed voor elkaar hebben. Het zorgt voor hogere inkomsten en klanttevredenheid, grotere effectiviteit en productiviteit en minder personeelsverloop.

Beleving

Nieuwe technologie maakt het mogelijk de beleving van klanten en medewerkers – en de samenhang – continu en laagdrempelig te meten, analyseren en hierop te sturen. De bedrijven in Nederland die dit al doen, is nu nog beperkt tot enkele grote corporates. Maar over vijf jaar doet zeker driekwart van de bedrijven het, verwacht GrowPromoter. ‘Ongeveer 20 procent van de werkgevers doet al wel ‘iets’ met werknemerstevredenheid, maar dat zegt nog niets over hun vervolgacties en de relatie met klanttevredenheid. Dat wordt een belangrijke nieuwe stap,’ aldus directeur Rogier Taylor van het bedrijf.

Platform

Veel bedrijven konden de stap richting Employee én Customer Experience nog niet zetten door het ontbreken van één platform dat alle gegevens bundelt, analyseert en helpt vertalen in acties. GrowPromoter introduceert een nieuw platform waarop alle online metingen, gegevensverzameling en geautomatiseerde analyses worden verzameld. Bedrijven kunnen hiermee eenvoudig intelligente en flexibele vragenlijsten maken en krijgen de uitkomsten realtime gevisualiseerd op één centraal dashboard voor hun vervolgacties. De tool is geschikt voor verschillende typen organisaties, van MKB tot multinationals.


Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken