Wo'er met vaste baan verdient 7,2 procent meer dan hbo'er

Wo'er met vaste baan verdient 7,2 procent meer dan hbo'er
  • B2b
  • 22 feb 2018 @ 13:16
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • Designonderzoek

Professionals met een academische achtergrond die in een vaste baan werkzaam zijn in marketing, communicatie of digital, verdienen gemiddeld 7,2 procent meer dan vakgenoten met een hbo achtergrond. Dit blijkt uit cijfers van de doelgroep van werving- en selectiebureau SchaalX.

Voor vaste banen geldt dat een senior professional (meer dan 8 jaar werkervaring) met hbo achtergrond gemiddeld € 4.845,- per maand verdient, terwijl een senior professional met wo achtergrond gemiddeld € 5.194,- per maand verdient. Dit betekent dat het salaris van een senior wo’er gemiddeld 7,2% hoger ligt dan dat van een hbo’er.

Freelance opdrachten voor mediors en seniors verschillen ook aanzienlijk in uurtarief. Een medior freelancer (3 tot 7 jaar werkervaring) ontvangt een uurtarief van gemiddeld 61,57 euro terwijl een senior freelancer (vanaf 8 jaar werkervaring) een gemiddeld uurtarief van 73,60 euro ontvangt. Dit betekent een verschil in uurtarief van 19,5% tussen een medior en senior freelancer. Uiteraard is het tarief afhankelijk van zwaarte van de functie, ervaring van de professional en soort organisatie. De leeftijd van een professional speelt hier in veel mindere mate een rol. 

Grote verschillen tussen het aantal uren dat mannen en vrouwen in een vaste baan werken zijn er niet: vrouwen werken gemiddeld 36,2 uren per week, terwijl mannen gemiddeld 37 uren per week werken. Voor vaste banen in marketing, communicatie en digital geldt dus dat er geen noemenswaardige verschillen zijn tussen aantal werkuren van mannen en vrouwen.

De gemiddelde leeftijd van professionals die voor een vaste baan worden aangesteld, is 38 jaar. Dit is iets lager dan de gemiddelde leeftijd van een freelancer die aan de slag gaat, want die leeftijd is namelijk 42 jaar. Geen opvallend resultaat, want een freelancer die ouder is, heeft meer ervaring op zak en kan hierdoor sneller in een organisatie instromen en het verschil maken. Echter, de digital interim professional is juist een stuk jonger (35 jaar) dan de gemiddelde freelancer.

 

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken