[column] MarketingTroonrede: ‘Wake-up call en inspiratiebron tegelijkertijd’

[column] MarketingTroonrede: ‘Wake-up call en inspiratiebron tegelijkertijd’
  • B2b
  • 6 sep 2019 @ 08:31
  • Link
  • Redactie MarketingTribune
    Redactie MarketingTribune


  • Marketing

Tijdens de MarketingTroonrede 2018 was ik onder de indruk van de passie van zowel de sprekers als het publiek. De inspirerende troonrede ‘Menselijke maat in disruptieve tijden’, uitgesproken door Rob Beltman, deed een hoop stof opwaaien.

Met name de uitspraak ‘We moeten de durf tonen om de verbindende factor te zijn tussen de werkvloer en de boardroom door de handdoek op te pakken. De tijd van meerjarenmarketingplannen en lange innovatiefunnels ligt ver achter ons’, leidde tot een verhitte discussie: Wat was de beste manier om dit pad te bewandelen?

Lef hebben

Inspirerend was het debat dat na de pauze in een Lagerhuis-setting plaatsvond en waar zowel de sprekers als het publiek met elkaar in gesprek (lees: discussie) gingen. Scherpe stellingen leverden pittige standpunten op. Dit ging soms zo diep, dat sommige debaters van mening veranderden en zich genoodzaakt voelden ‘over te steken’. Eigenlijk zegt dit alles over de ‘marketeer van nu’: niet in je eigen straatje blijven praten en kijken, maar wendbaar zijn en het lef hebben om mee te bewegen als blijkt dat de wereld anders is dan je denkt.

Impact van marketing en innovatie op mens, markt en maatschappij

Niet alleen de MarketingTroonrede, maar ook de avond zelf is voor mij ieder jaar weer een inspiratiebron en ‘wake-up call’. Zeker in de sector waarin ik werk (charitatieve sector) is het van cruciaal belang om naar buiten te blijven kijken. Wat gebeurt er in de markt, de maatschappij en bij de doelgroep. Hoe moeten we meebewegen om onze donateurs te blijven begrijpen, betrekken en te bedienen. Zodat we als organisatie impact kunnen blijven maken.

Ik zie uit naar de MarketingTroonrede 2019. Het thema Impact van marketing en innovatie op mens, markt en maatschappij zal ongetwijfeld de gemoederen weer goed los weten te maken!

Early bird

Profiteer nu nog van het early bird-aanbod en betaal slechts € 49,00. Kijk voor meer informatie en tickets op marketingtroonrede.nl.

 

Deze column is geschreven door Brecht Janssen, Director Fundraising & Communication Simavi en Bestuurslid MEC.


Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken