FHV BBDO maakt interactieve mobiele videoclip Hi

FHV BBDO maakt interactieve mobiele videoclip Hi
  • Bureaus
  • 22 apr 2014 @ 12:28
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • CampagnesMediastrategieMobileInnovatie

Reclamebureau FHV BBDO bedacht een geïntegreerde campagne voor Hi met een interactieve videoclip die speciaal gemaakt is voor smartphones. De muziekvideo van artiest Ronnie Flex biedt meerdere verhaallijnen, ‘easter eggs’ en vele andere interactieve opties.

Voor de campagne werkte FHV BBDO op een slimme manier samen met muzieklabel Top Notch, Universal Music Group, Vice, Habbekrats, Yellowbird en Thispagecannotbefound.com.

Het bijzondere aan deze next generation videoclip is dat alle technische mogelijkheden van de smartphone ingezet worden, aldus FHV BBDO. 'Zo kun je in het verhaal onder andere kiezen tussen twee meisjes door te swipen, een hamburger groter of kleiner pinchen, rook wegblazen via de microfoon, in 360 graden rondkijken, scratchen en easter eggs sparen - waarmee je aan het einde van de clip toegang krijgt tot exclusieve content en prijzen.'

Aanleiding voor de aanpak is onderzoek van Hi, vorig jaar uitgevoerd door YoungWorks, waaruit blijkt dat bijna alle jongeren videoclips kijken via hun mobiel. Met deze contentcampagne wil Hi het mobiele muziekdomein claimen en laten zien de ideale 4G-provider voor jongeren te zijn. Er is gekozen om optimaal gebruik te maken van de functionaliteiten van smartphones: de gecombineerde inzet van interactie via het scherm, de microfoon, het kompas en de gyroscoop biedt een ultieme interactieve belevenis. FHV BBDO bedacht dit concept en voerde de regie over de brede campagne.

Samen met platenlabel Top Notch werden de krachten gebundeld om een interactieve mobiele videoclip te produceren voor het nieuwe nummer ‘Pocahontas’ van Ronnie Flex. Labelbaas Kees de Koning: 'De techniek is de afgelopen tien jaar zo snel en heftig veranderd dat er ongekend veel nieuwe mogelijkheden zijn - en dat wordt pas leuk als creatieve mensen zich daarmee gaan bezighouden.'

Edward Tetteroo van digitaal productiebureau Thispagecannotbefound.com die tekende voor de technische ontwikkeling van de interactieve muziekvideo: 'Een interactieve videoclip kennen we op de desktop al vele jaren, maar op mobiel is dit nog nooit gedaan omdat performance altijd in de weg stond. Door slim gebruik te maken van het beschikbare geheugen en de nieuwe generatie telefoons is het ons gelukt op het mobiele platform.'

De campagne is gestart met een minidocumentaire van Vice over de toekomst van de videoclip. Vanaf begin april volgde een branding-campagne op TV, in outdoor, print en online. En vandaag zijn de speciale app en demovideo live gegaan. De campagne wordt voortgezet met mobiele banners en pre-rolls, in de bioscoop, op social en via native advertising. Eind deze maand wordt ook de reguliere muziekvideo gelanceerd op YouTube. 

Na het bekijken van de videoclip worden exclusief via de app een remix en drie nieuwe nummers van Ronnie Flex vrijgegeven via Spotify. De interactieve muziekvideo is beschikbaar via een speciale app onder de naam ‘Ronnie Flex’. De app is vanaf nu gratis te downloaden voor iOS en Android.

Credits
Concept: Rogier de Bruin, Emilio de Haan, Joeri van Oostwaard
Copy: Rogier de Bruin
Art: Hakan Coskunsoy, Emilio de Haan
Strategie: Derk van Beek
Account: Elwira Stuur, Niels Heimens
RTV Producer: Peter Burger
Online producer: Hans Dekker
Animatie: Rens Wegerif
Productie: Habbekrats
Regisseur: Jeroen Houben
Producers: Julius Ponten / Philip Harthoorn
Offline editor: Wouter van Luijn
Grading: Joppo
Techniek: thispagecannotbefound.com
Digital designer: Marc Vermeeren
Muziek: Ronnie Flex
Label: Top Notch / Universal Music
Blog: Insided
Website: MediaMonks



Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken