Wieden+Kennedy Amsterdam breidt fors uit

Wieden+Kennedy Amsterdam breidt fors uit
  • Bureaus
  • 15 sep 2014 @ 00:11
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • PersonaliaCreatieZakelijkStrategie

Wieden+Kennedy Amsterdam breidt fors uit. Voor haar afdelingen interactive, creative en planning heeft het bureau maar liefst negen mensen aangenomen, waaronder een nieuwe Head of Interactive Production, een creatief directeur en twee creatieve teams.

Kelsie van Deman (foto, rechts) start als hoofd van W+K’s Interactive Production, na vijf jaar te hebben gewerkt bij Pereira & O’Dell in San Francisco. Eerder werkte ze als interactive producer voor Goodby Silverstein & Partners. Ze heeft gewerkt voor klanten als Adobe, HP, Intel, Toshiba en HBO.

Creative director Sean Condon (foto, links) is in juli al begonnen en vormt een team met Genevieve Hoey op het account van Booking.com. Condon is een schrijvende creatief met meer dan twintig jaar ervaring. Hij werkte voor grote merken als BMW, Mini, Adidas, Nike en Heineken. De Australiër schreef ook columns, zeven boeken en verzorgde teksten voor comedy-shows in Groot-Brittannië en zijn thuisland.

Verder heeft W+K Amsterdam twee nieuwe teams aangetrokken. Het Franse duo Sebastien Partika en Edouard Olhagaray stapte over van Sid Lee Amsterdam en werkte voorheen voor Buzzman en BETC in Paris. Ze werkten onder meer voor Absolut, Air France, Peugeot, Nivea en Yamaha.

In oktober start een tweede team: Szymon Rose en Daniel Schaefer, afkomstig van BBH London, waar ze gedurende zes jaar werkten voor de mondiale accounts van Axe en Johnnie Walker. Het Oostenrijks/Poolse team werkt samen sinds 2006, toen ze bij Jung von Matt in Hamburg zaten.

Na acht jaar bij W+K Portland, stapt de Californiër Josh Chang over naar het zusterbedrijf in Amsterdam. Hij is Integrated Communications Planner. Emma Wiseman, die kort bij 180 Amsterdam werkte, komt ook terug op het nest, want ze werkte voorheen zes jaar voor Wieden+Kennedy London en New York. Wiseman wordt planner voor klant Booking.com. Tot slot stapt Rose Zandvliet na vier jaar DDB & Tribal Amsterdam over als PR-manager.

Managing director Clay Mills noemt de uitbreiding van zijn team een verdere stap ‘to diversify and enhance our skills, while remaining focused on developing best in class creative work’.  

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken