KNGU en Triple Double brengen Epke Zonderland en Kensington samen in videoclip

KNGU en Triple Double brengen Epke Zonderland en Kensington samen in videoclip
  • Bureaus
  • 28 nov 2014 @ 10:14
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • CampagnesVideoMuziekPartnershipOlympische Spelen

De topturners Epke Zonderland, Bart Deurloo en Casimir Schmidt spelen de hoofdrol in de nieuwe videoclip ‘War’ van Kensington. Dat is vanochtend door Giel Beelen bekendgemaakt op 3FM. Het doel van deze samenwerking is om Nederland, maar ook het bedrijfsleven, op een andere manier naar het turnen te laten kijken en daarmee fans en partners aan zich te binden.

Giel Beelen is de drijvende kracht achter deze samenwerking en zinspeelde een tijd geleden al in een interview met Epke Zonderland om iets met muziek te doen. Muziek is namelijk een gezamenlijke passie en drijfveer van de in totaal dertien mannenturners die zich voor het eerst in de historie als team willen kwalificeren voor de Olympische Spelen.

'Wij hebben maar één doel: rocken in Rio', zegt Epke Zonderland. 'Wij willen samen met een nieuwe generatie turners tot het uiterste gaan en presteren op de Olympische Spelen in Rio 2016. Naast turnen is muziek de gemene deler binnen ons team. Bondscoach Mitch Fenner, Bart Deurloo en ikzelf spelen gitaar. Jeffrey Wammes is amateur-dj en Casimir Schmidt luistert graag naar rockmuziek. Die gezamenlijke passie geeft ons energie. De samenwerking met Kensington geeft ons de gelegenheid onszelf en de turnsport op een eigentijdse manier aan Nederland te presenteren.'

Let's rock in Rio

KNGU en Triple Double hebben samen aan de basis gestaan van het concept ‘Let’s Rock in Rio’ dat als marketingparaplu dient voor het mannenturnteam op weg naar de Olympische Spelen in 2016. De samenwerking met Kensington maakt hier deel van uit en is het startschot van de campagne. Let’s Rock in Rio!

Met een hoofdrol in deze videoclip, die gaat over broederschap, onvoorwaardelijkheid, zelfbeheersing, passie en lef, leert Nederland het turnen op een unieke manier kennen en geven de turners uiting aan hoe zij teamgevoel beleven. Maar bovenal opent dit ook deuren, die voorheen altijd voor de KNGU gesloten bleven; merken staan te springen om op een andere manier met de sport samen te werken en willen tegenwoordig ook vooral uitgedaagd worden.

Jongens met lef

'Via Giel is het contact gelegd met Kensington, maar al langere tijd hadden wij de wens om iets met rockmuziek te doen. Als je die gasten bij elkaar ziet dan lijkt het ook echt een rockband. Stoere mannen met spierballen en een goede kop. Hiermee laten we zien dat turnen een sport is voor jongens met lef en klaar is voor de volgende generatie turners', zegt Dagmar van Stiphout, manager marketing & communicatie bij de KNGU.

Norberth Korsmit, partner bij Triple Double: 'Als insider in de sport durf ik stellen dat vrijwel niemand in Nederland weet dat we aan de vooravond staan van een ware turnrevolutie. Turnen is geen sport meer voor meisjes of mietjes. Er komt een nieuwe generatie turners aan. Niet alleen een grote teling freerunners – die óók onderdeel zijn van de gymnastiekfamilie – maar vooral een lichting mannelijke topsporters; zelfbewuste baasjes met lef, een eigen stijl en dito uitstraling.'

www.letsrockinrio.nl
 



Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken