VEA Legends 2014: Cor den Boer en Diederick Koopal

VEA Legends 2014: Cor den Boer en Diederick Koopal
  • Bureaus
  • 12 dec 2014 @ 13:35
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • CreatieAwardPersonaliaMakersReclame

Bij het jaarlijkse VEA Legend Dinner op 11 december zijn Cor den Boer en Diederick Koopal, de mede-oprichters van Neboko, in aanwezigheid van de leden, bestuur en oud-bestuurders uitgeroepen tot VEA Legend 2014. Ook werd er een 'Next Legend' gekozen: Robert Volten, eveneens van TBWA\Neboko.

Na Giep Franzen, Albert Winninghoff, Paul Meijer, Pietro Tramontin, Frank Pels, Hans van Dijk, Béla Stamenkovits, Tejo Hollander en Lucas Mees hebben Cor den Boer en Diederick Koopal een plek gekregen in de VEA Hall of Fame. 

Koopal en Den Boer waren met Simon Neefjes de oprichters van het succesvolle bureau Neboko, (nu TBWA\Neboko) en hebben als creatief team school gemaakt met campagnes voor o.a. Cup-a-Soup ('John de Manager'), Heineken (Biertje?) en Albert Heijn (de beruchte supermarktmanager). Ze ontvingen de onderscheiding uit handen van VEA bestuurslid Inge Ligthart. Bij de benoeming hoort een beeldje met het profiel van de Legend van de hand van kunstenaar Jeroen Henneman.

Robert Volten: VEA Next Legend

Nieuw dit jaar is dat het VEA bestuur heeft besloten om naast de senior Legend ook veelbelovend jong talent een podium te geven in de vorm van the Next Legend. Iemand die gezien zijn of haar performance weleens in de toekomst in de VEA eregalerij zal kunnen staan. Met de verkiezing van de Next Legend wil de VEA het belang van de ontwikkeling van jong talent in ons vak onderstrepen. Een Next Legend wordt gekozen aan de hand van drie criteria:

  1. Werkt bij een bureau in de functie van creatief, strateeg, media, productie of account;
  2. Is niet ouder dan 35 jaar;
  3. Stimuleert vernieuwing in ons vakgebied.

Aan de hand van deze criteria hebben alle VEA leden een kandidaat kunnen voordragen.

Aan de hand van het aantal voordrachten per kandidaat zijn er drie genomineerden uit de bus gekomen: Anke Kuik (Vivaki), Reinier Steures (Natwerk) en Robert Volten (TBWA\Neboko). Alle drie de genomineerden hebben vervolgens een motivatie geschreven met een visie op de (noodzakelijke) verandering in het vak en de rol die ze daar in willen spelen. Op basis van deze motivaties heeft het VEA Bestuur een keuze gemaakt. Het VEA Bestuur wil benadrukken dat het een moeilijke keuze was, omdat het drie zeer goede kandidaten betrof.

Robert Volten is uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen. De prijs voor the Next Legend is een zetel in het VEA Bestuur voor de duur van een jaar. Hiermee is Robert Volten voor het jaar 2015 toegetreden als junior lid in het VEA-bestuur. 

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken