Marketingconsultancy Simon-Kucher boekt recordgroei

Marketingconsultancy Simon-Kucher boekt recordgroei
  • Bureaus
  • 26 feb 2015 @ 12:45
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • PrijsStrategieMarketingZakelijk

De internationale strategie- en marketingconsultant Simon-Kucher & Partners heeft een goed jaar achter de rug. De omzet van het bedrijf steeg vorig jaar met 13,5% tot 172 miljoen euro. Het Nederlandse kantoor heeft meer dan evenredig bijgedragen aan de groei.

In Amsterdam werken inmiddels dertig consultants onder leiding van Managing Partner Onno Oldeman: 'De omzetcijfers zijn bijna verdubbeld sinds de crisis in 2009. We hebben al onze targets voor 2014 behaald en in verschillende segmenten hebben we boven verwachting gepresteerd. Niet alle spelers in de industrie kunnen hetzelfde melden.'

Ook Co-CEO’s Klaus Hilleke en Georg Tacke zijn erg tevreden met de ontwikkeling van het bedrijf. De belangrijkste groeidrijvers in de laatste jaren waren de banking, health en consumer goods/retail industrieën. Hilleke: 'Bedrijfsresultaten in Europa, onze thuismarkt die door experts wordt gezien als verzadigd en geplaagd door zwakke groei, waren erg succesvol.'

Dit jaar viert Simon-Kucher zijn 30-jarig jubileum. Het eerste kantoor werd geopend in 1985. Destijds was het doel om organisaties te helpen duurzame winstgroei te realiseren door middel van geoptimaliseerde prijsstrategieën en omzetgroei als tegenhanger van kostenreducties. Deze benadering is onveranderd gebleven. Simon-Kucher is uitgegroeid tot een gevestigd specialist voor groeistrategieën, pricing, sales en marketing.

Momenteel wordt Simon-Kucher & Partners beschouwd als wereldmarktleider op het gebied van pricing. In verband met de sterke groei in 2014 is de omvang van het team aanzienlijk toegenomen. Momenteel heeft Simon-Kucher 760 werknemers wereldwijd, 70 meer dan een jaar geleden. Daarnaast zijn er acht nieuwe partners verkozen in januari, waaronder drie vrouwen. In totaal zijn er 73 partners die het bedrijf verder uitbouwen.

Het bedrijf heeft ambitieuze targets voor haar jubileumjaar. 'We willen de 200 miljoen overschrijden', zegt Tacke. Om dit te bewerkstelligen zal het wereldwijde team consultants aanzienlijk worden vergroot. In de loop van het jaar zullen 200 nieuwe werknemers worden aangenomen – circa 120 buiten Duitsland. Internationale expansie zal ook een focus zijn. Recentelijk is een kantoor in Atlanta (Verenigde Staten) geopend. Simon-Kucher is nu vertegenwoordigd met 29 kantoren in 22 landen. Het bedrijf is van plan eind dit jaar een kantoor in Stockholm (Zweden) te openen.  

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken