ANWB Wegenwacht en Vertov schakelen vakantiecoach in

ANWB Wegenwacht en Vertov schakelen vakantiecoach in
  • Bureaus
  • 15 jun 2015 @ 11:25
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • CampagnesStorytellingVideo

Met een nieuwe reeks online video’s introduceert de ANWB Wegenwacht een vakantiecoach die een aantal bijzondere vakantiegangers deze zomer met raad en daad terzijde staat. Bekende problemen als het inpakken van de auto, ruziënde kinderen op de achterbank en het inparkeren van de caravan passeren de revue, zodat duidelijk wordt: vakantie vraagt om een goede voorbereiding. Digital storytelling-bureau Vertov tekende voor concept en productie van deze humoristische hommages aan de films van Wes Anderson en Jacques Tati.

Vertov koppelt de Wegenwacht slogan 'Het leven is te leuk om stil te staan' met deze videoserie aan het vrije gevoel van zomer en aan de service van de wegenwacht die haar leden onderweg en tijdens de vakantie helpt bij pech, ook in het buitenland. Maar dan met een twist.

'Op vakantie zijn is heerlijk, maar met vakantie gaan brengt vaak nogal wat stress en gedoe met zich mee. Daar kun je wel een vakantiecoach bij gebruiken, vonden wij', vertelt Martijn Winkler, creative director van Vertov. 'We hebben drie terugkerende problemen van vakantiegangers flink uitvergroot zodat iedereen er smakelijk om kan lachen, maar het stiekem ook herkenbaar is.'

De oplettende kijker herkent in de vakantiecoach een personage uit de succesvolle 'Winter Is Coming'-viral van vorig jaar: Kees van de Wegenwacht. Met deze video behaalden Vertov en ANWB dit jaar een nominatie voor De Beste Social Media Award en behaalden zij de meeste publieksstemmen. In de nieuwe serie is de nostalgische en kleurrijke filmstijl van befaamd regisseur Wes Anderson geciteerd, waarbij Kees voor een vrolijke noot zorgt.

'Met deze video’s willen we benadrukken dat de Wegenwacht in de zomer klaarstaat voor vakantiegangers, ook met vakantietips op de website', vertelt Martijn Winkler, 'al zullen weinigen het zo bont maken als de hoofdpersonen uit onze filmpjes… Toch?'

Credits

Klant: ANWB Wegenwacht
Concept en productie: Vertov
Regie: Martijn Winkler
Producent: Anne Koopmanschap
Camera: Diderik Evers
Edit: Wietse de Zwart
Geluid: René Overhorst
Klant: ANWB, Floor Kluizenaar, Monique Dirkse 



Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken