Bart Kuiper is VEA Legend 2015

Bart Kuiper is VEA Legend 2015
  • Bureaus
  • 14 dec 2015 @ 22:00
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • AwardPersonaliaReclameMakers

Bart Kuiper, oprichter van reclamebureau Leukwerkt Worldwide, is maandagavond tijdens het jaarlijkse VEA Legend Dinner in aanwezigheid van de leden, bestuur en oud-bestuurders uitgeroepen tot VEA Legend 2015. Esther Overmars is gekozen tot VEA Next Legend.

Na Giep Franzen, Albert Winninghoff, Paul Meijer, Pietro Tramontin, Frank Pels, Hans van Dijk, Béla Stamenkovits, Tejo Hollander, Lucas Mees, Cor den Boer en Diederick Koopal, heeft Bart Kuiper een plek gekregen in de Hall of Fame van branchevereniging VEA.

Bart Kuiper startte, na tien jaar bij Ogilvy & Mather te hebben gewerkt, in 1985 het bureau Kuiper & Schouten. Dat bureau verkocht hij na twaalf jaar aan Lowe, om vervolgens het succesvolle bureau Leukwerkt Worldwide op te richten. Kuiper is de man achter de campagnes van WC Eend, Hak, Mora, Melkunie (koeien), Bovag (Beun de Haas), Duyvis (met Gerard Cox), RVS (‘Ik durf het bijna niet te vragen’) en talloze andere memorable campagnes. Hij ontving de onderscheiding uit handen van VEA-bestuurslid Dick van der Lecq. Bij de benoeming hoort een beeldje met het profiel van de Legend van de hand van kunstenaar Jeroen Henneman.

Esther Overmars gekozen tot VEA Next Legend

Net als vorig jaar heeft het VEA-bestuur besloten om naast de senior Legend ook veelbelovend jong talent een podium te geven in de vorm van the Next Legend. Iemand die gezien zijn of haar performance weleens in de toekomst in de VEA eregalerij zal kunnen staan. Met de verkiezing van de Next Legend wil de VEA het belang van de ontwikkeling van jong talent in ons vak onderstrepen. Een Next Legend wordt gekozen aan de hand van drie criteria: 1) werkt bij een bureau in de functie van creatief, strateeg, media, productie of account. 2) Is niet ouder dan 35 jaar 3) Stimuleert vernieuwing in ons vakgebied. Aan de hand van deze criteria hebben alle VEA-leden een kandidaat kunnen voordragen.

Uit alle kandidaten is unaniem Esther Overmars (UM) uit de bus gekomen. De prijs voor the Next Legend is een zetel in het VEA Bestuur voor de duur van een jaar. Hiermee is Esther Overmars voor het jaar 2016 toegetreden als junior lid in het VEA Bestuur.

www.vea.nl 

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken