Laetitia Gruwel start (crisis)communicatiebureau Tara

Laetitia Gruwel start (crisis)communicatiebureau Tara
  • Bureaus
  • 25 jan 2016 @ 10:39
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • CommunicatieNieuwkomersStrategie

Crisisspecialist Laetitia Gruwel is gestart met haar eigen communicatieadviesbureau Tara Communicatie. Na ruim 25 jaar als werknemer door het leven te zijn gegaan, was de tijd rijp voor het ondernemerschap. Haar passie en focus liggen op ondersteuning en advies bij crisissituaties en issues en het (her)bouwen van reputaties. Door haar ervaring als journalist en woordvoerder geeft Laetitia ook veel (crisis)mediatrainingen.

'Geef mij een crisis' is een gevleugelde uitspraak van Laetitia Gruwel. 'Ik vind het heerlijk om een bedrijf te helpen bij een lastige kwestie.  Als externe partij kan ik heel goed de vinger op de zere plek leggen en daarbij achter het probleem kijken. Zo kunnen we samen beoordelen hoe we het issue aanpakken en wat er gezegd gaat worden. Binnen een korte tijd moet ik het vertrouwen winnen en dat is de grote uitdaging. En dat maakt het extra interessant.'

Laetitia Gruwel heeft vele A-merken bijgestaan, zoals V&D en Free Record Shop. Ze heeft ervaring met diverse soorten crises: van issues met ngo’s en autoriteiten tot ingrijpende reorganisaties. Soms treedt ze ook op als woordvoerder. Door haar ervaring als journalist en woordvoerder geeft Laetitia ook veel crisismediatrainingen.

Gruwel werkte aan de klantzijde voor kansspelbedrijf De Lotto en farmaceut Abbott (v/h Solvay Duphar). Aan de bureauzijde werkte ze onder meer voor Edelman en Porter Novelli.

De naam Tara heeft een tweeledige achtergrond: Tara betekent in het Sanskriet ‘redster’. Zij vertegenwoordigt de kracht die bevrijdt van angsten, valkuilen en gevaren en biedt bescherming.  In de oude geschriften staat: Roep haar aan en zij komt aanvliegen om te helpen. 

Gruwel: 'Dat past helemaal bij mijn passie en mijn corebusiness. Daarnaast is er ook een directe persoonlijke band met Tara: in 2010 ben ik 3,5 maand in Nepal geweest. Daar gaf ik Engelse les aan oudere vrouwen in Kathmandu. Voor hen was mijn naam echter onuitspreekbaar. Binnen een minuut en unaniem kreeg ik de Nepalese naam Tara. In het Nepalees betekent de naam ster aan de hemel.'

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken