24 Bureaus maken kans op SAN-prijs New Kids on the Block

24 Bureaus maken kans op SAN-prijs New Kids on the Block
  • Bureaus
  • 3 feb 2016 @ 12:32
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • AwardNieuwkomersStrategie

In de aanloop naar de uitreiking van de SAN Accent voor New Kids on the Block hebben Stichting Adverteerdersjury Nederland, B&BA en Fonk een zogenoemde 'consideration list' opgesteld. Op deze lijst staan 24 bureaus die voldoen aan de criteria en dus kans maken op deze bureauprijs.

De bureaus die in aanmerking kwamen voor de SAN New Kids on the Block 2015 voldoen alle 24 aan de volgende criteria: maximaal 3 jaar oud en 'here to stay' in de zin van: innovatief/vernieuwend, werk dat ertoe doet en klanten die ertoe doen.

In vier enquetes hebben de lezers van Fonk de komende weken de gelegenheid op hun favoriete bureaus te stemmen. De enquetes blijven elk vier dagen live op Fonkonline.nl. De vier bureaus met de meeste stemmen presenteren zich op Fonk in een Whatsapp-interview. De vijftien best scorende bureaus (eventueel aangevuld met twee ‘wildcards’) presenteren zich in een groot overzichtsverhaal in Fonk Magazine van 9 maart. Deze 15 bureaus vormen samen de longlist.

De vijftien bureaus van de Longlist worden door de hoofdjury beoordeeld aan de hand van whitepapers, de interviews van Fonk en hun eigen websites. De jury komt op 29 maart bijeen om alle bureaus tegen het licht te houden en te bespreken. Hierna volgt een stemming waaruit de shortlist van zes bureaus wordt samengesteld.

Op 28 april geven de zes kandidaten een presentatie voor de hoofdjury en de vakjury. Beide jury’s leggen hun oordeel vast in een persoonlijk juryformulier. De weging is fifty-fifty. Bij het staken van de stemmen geeft de mening van de hoofdjury de doorslag. De drie finalisten worden op 28 april ter plekke bekend gemaakt.

De uiteindelijke winnaar van de SAN New Kids on the Block 2015 verkiezing wordt dus op 28 april gekozen, maar wordt pas bekend gemaakt op 26 mei tijdens de feestelijke uitreiking van de SAN Accenten in Studio 21 in Hilversum. De winnaar ontvangt dan het SAN New Kids on the Block Accent 2015.

De 24 bureaus op alfabetische volgorde op de Considerationlist zijn:

ANNOMANN
Big Bang
Brandmeister
Bureau Loos

Colorbleed
ConversionMob
FX
Hammerfest HQ
Influencer Marketing Agency
Made.For.Digital
MENSCH
Mr. Brand
Neew
Novel Creative Consultancy
Peakfijn
Redmint
Roger's Communication
Smit Prins Amsterdam Agency
Story Studio
Uberconnected
Volt
WeLikeMilk
Wunder
Young Originals

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken