[SpinAwards] Young Talent Finals: Frans creatief team van Iscom Paris onder hoede Van Santen Netwerk

[SpinAwards] Young Talent Finals: Frans creatief team van Iscom Paris onder hoede Van Santen Netwerk
  • Bureaus
  • 9 mrt 2016 @ 12:27
  • Link
  • Redactie MarketingTribune
    Redactie MarketingTribune


  • EvenementInteractieAwardCreatie

Van Santen Netwerk heeft een jong Frans creatief team van Iscom Paris onder zijn hoede genomen dat is doorgedrongen tot de Young Talent Finals van de SpinAwards. Daarmee is Van Santen Netwerk het eerste Nederlandse bureau dat een getalenteerd internationaal team heeft geadopteerd. De SpinAwards-organisatie hoopt op meer bureaus die deze handschoen oppakken.

In de afgelopen tien jaar heeft de organisatie van de SpinAwards een succesvol Young Talent programma opgezet. Het is nu tijd voor de volgende stap: de toetreding van internationale studenten en de oprichting van de Young Talent Finals. De voorrondes hebben inmiddels plaats gehad. Dit jaar zijn er dertien Young Talent teams genomineerd waarvan drie internationale teams. Op 19 en 20 april werken zij samen met hun coaches in Amsterdam aan hun concept en presentatie.

Van Santen Netwerk heeft zich ontfermd over het team van Iscom Paris. Yann Moszynski, Théo Berdrin en Antoine Aulagner bedachten de SOS-app. Het idee ontstond na de aanslag in Parijs, 13 november jongstleden. Een man belde de politie omdat hij een verdachte auto bij het theater Bataclan zag staan. Zijn telefoontjes werden niet beantwoord. De autoriteiten hadden het te druk met telefoongesprekken die helemaal niet urgent waren.

Er bestaan natuurlijk tientallen apps voor noodgevallen. Maar Yann, Théo en Antoine voegen met de SOS-app een nieuwe dimensie toe aan. Hun app zal de communicatie van het Franse alarmsysteem totaal veranderen. De innovatieve denkwijze was voor Van Santen Netwerk de reden om het team te adopteren. 'SOS is een interessant idee, dat niet vanuit een marketingvraag is ontwikkeld, maar vanuit een behoefte. De app heeft maatschappelijke relevantie. Daarom gaan we het team coach, met maar één doel: de Young Talent Finals winnen.'

Van Santen Netwerk legt zich al meer dan tien jaar toe op interactie en activatie. Het bureau verbindt mensen en merken op eigenzinnige, vernieuwende wijze, met resultaat als doel. Het bureau werkt op projecten graag samen met jong talent, dat anders denkt en niet volgens de gebaande paden te werk gaat. 'Daarom zijn we er trots op dat we het team van  de SOS-app hebben kunnen adopteren', zegt Christian van Santen. 

SpinAwards-bestuurslid Hennie van Velzen: 'We zijn blij met partijen zoals Van Santen Netwerk. Mensen die net als wij jong talent omarmen en verder willen helpen. Door de adoptie van dit team maken ze ons Young Talent Programma mede mogelijk.'

De Young Talent Finals vinden plaats op 20 april in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. De 20ste presenteren de teams hun case voor een internationale vakjury en publiek. De 21ste worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de SpinAwards Night in het Sieraad in Amsterdam.


Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken