ADNIGHT: laatste programmatips

ADNIGHT: laatste programmatips
  • Bureaus
  • 28 sep 2017 @ 13:02
  • Link
  • Lucas Boon
    Lucas Boon

    redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • Evenement

Op vrijdag 6 oktober vindt de tweede editie van Adnight plaats: vijftig creatieve bureaus die hun deuren voor één avond openen en seminars, talks en activiteiten organiseren om zichzelf te presenteren aan marketeers, vakgenoten en jong talent. Ideaal om op een laagdrempelige manier eens binnen te kijken bij een breed scala aan bureaus. Er is van alles te doen en te zien; van full-service tot boutique agencies en van digitale innovatiepartijen tot productie, design en experimentele videopartijen. Met nog een week te gaan en een lijst van vijftig bureaus is het moeilijk kiezen. Daarom presenteren Dirk Jan de Krom en Rose Zandvliet van Adnight in samenwerking met MarketingTribune twee handige routes. Doe er je voordeel mee!

Video- en Animatieroute
Rose: 'Start bij Virtue, Reguliersdwarsstraat 90-92, voor de officiële opening van ADNIGHT vanaf 16:00 uur. Hier ruil je snel je kaartje in voor een toegangsbandje en duik je daarna in het werk. Virtue is in samenwerking met Vice een interessante combinatie van creatief bureau en journalistiek. Vooral hun kijk op (branded video) content en platform agnostic posting is ontzettend leerzaam.

Vanaf Virtue is het niet ver naar Ambassadors’ centrum locatie, Herengracht 425. Deze post-productie en animatiestudio is tijdens ADNIGHT omgedoopt tot ‘House of Craft’. Hier leer je zelf film graden, illustreren, geluidsdesign voor films en kun je aan de keukentafel aanschuiven voor een aantal gesprekken met filmregisseurs en creatieven. Verderop op de gracht nog een gerenommeerd internationaal post-productiebureau: Smoke & Mirrors aan de Keizersgracht 253. Deze Amsterdamse vestiging is pas sinds maart dit jaar open, dus alle reden om even binnen te spieken. De visual effects specialist heeft hun prachtige grachtenpand omgetoverd in een heus spookhuis. Met knikkende knietjes weer naar buiten dus.

Capitola op Keizersgracht 205 zit maar een paar deuren verder. Dit digitale bureau en vr-specialist ontwikkelde onder andere de prijswinnende vr-battle voor Doritos. Hier kun je even alle frustraties van de week van je afslaan op een vr piñata. Ga vervolgens via de Rozengracht door naar Lauriergracht 103-105: het schitterende pand van Woodwork. In The Animation Theatre vind je allerlei oude vormen van animatie. Van zoescopen tot phenakistoscopen. Een heus animatiemuseum om de avond vol nostalgie af te sluiten!’

Houthavenroute
Dirk Jan: 'Zonder bandje geen toegang. Dus eerst langs Virtue voor je felbegeerde ADNIGHT-bandje, altijd leuk als een pick up point feestelijk wordt ingericht. Als juiste startpunt ga je langs Achtung! McGarrybowen waar een AI bouncer je zal ontvangen. Geen idee wat dat is? Same here, dus reden genoeg om langs te gaan op de Prins Hendrikkade waar het programma Nachtung! plaats zal vinden. Een avond waar jij op een bijzondere manier in de spotlight wordt gezet. Hoe? Daar doen ze nog heel geheimzinnig over. Kleine tip van onze Duitse vrienden: check hun social voor tips om binnen te komen! Daarna door naar het mooie Prinseneiland. Op nummer 20H vind je daar CapeRock. Ontdek het mooie motion design en brand identity werk dat daar ontwikkeld wordt voor merken als Ziggo, Sunweb en IDFA. En luister een paar nummers van rockband van een van de oprichters. What's in a name? 

Als echte Amsterdammer pak je de fiets door naar de Houthavens. Op de Moermanskkade 89 vind je daar Isobar. De avond staat volledig in het teken van hoe de toekomst van de creatief, consument en klant eruit ziet. Je kunt hier deelnemen aan een bomvol programma van talks en workshops, bijvoorbeeld over welke skills en kennis je nodig hebt om een toekomstbestendige creatief te worden. Daarnaast ook nog een neurologisch experiment waarbij je race-autos kunt besturen door middel van hersenactiviteit.

Als afsluiter nog wat gekkigheid aan de Danzigerkade 209B waar je bij Blauw Gras en Skybox kunt deelnemen aan Curling & Cocktails. De echte curlingprofessionals hebben de bezem al in de hand en kunnen zichzelf voor deelname hier registreren.'

 

Er zijn nog kaarten voor het bureauprogramma van ADNIGHT beschikbaar. Voor info over het volledige programma en kaarten check je de website.

Lucas Boon

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken