Natuur & Milieu lanceert campagne voor gasvrij Nederland

Natuur & Milieu lanceert campagne voor gasvrij Nederland
  • Bureaus
  • 12 jan 2022 @ 11:28
  • Link
  • Ryan Baij
    Ryan Baij

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Campagnes

Natuur & Milieu gaat zich inzetten voor een gasvrij Nederland. Het doel is om in 2050 alle huishoudens in volledig gasvrij te hebben.

De campagne is geïnspireerd op het programma ‘Nu we er toch zijn’, ook door Zoëy gepresenteerd. In plaats van gastvrijheid, wordt gasvrijheid besproken. Met gasvrij wordt bedoeld dat verwarmen en koken niet meer via aardgas gaat, maar met elektriciteit of duurzame warmte. Om uit te zoeken hoe het op dit moment gesteld is met de gasvrijheid in Nederland, heeft Natuur & Milieu presentator Eddy Zoëy ingeschakeld. Zoëy gaat op huisbezoek door het hele land, van Giethoorn tot Oostzaan en van Amsterdam tot Amersfoort.

Zoëy is blij dat ze hem gevraagd hebben voor de campagne: ‘De afgelopen jaren heb ik, onder andere met het programma Natuurlijk Zoey voor RTV Utrecht, veel onderzoek gedaan naar duurzame energie. Het is een eer én ook best logisch dat ik hiervoor gevraagd ben. Het open karakter, het onderzoekende en niet-dwingende van deze campagne spreekt me enorm aan. We vragen mensen om zich gewoon eens te verdiepen in deze materie, en door een simpele test merk je snel hoeveel voordeel je daar zelf uit kunt halen. Leuk en leerzaam om te doen, en fijn dat ik daarvoor, oud en vertrouwd zoals vroeger, bij mensen mag aanbellen.’

Met deze campagne wil Natuur & Milieu Nederland enthousiasmeren mee te doen aan de 'Comfort Challenge’, een challenge waarbij je eenvoudig kan testen of je je huis al zonder aardgas kan verwarmen.

Dorien Ackerman, Directeur Campagnes bij Natuur & Milieu: 'De overgang naar gasvrij wonen voelt voor veel mensen als een ingewikkelde stap. Met de Comfort Challenge en de serie met Eddy Zoëy maken we de overstap eenvoudiger en leuker. Door mee te doen met de Challenge kun je zomaar ontdekken dat gasvrij wonen voor jou al dichterbij is dan je dacht”, aldus

In de achtdelige videoserie komen nog wat andere bekenden voorbij, zoals Froukje de Both, Hugo Kennis, Eva Cleven en Patrick Martens. ‘Hoe gasvrij is Nederland?’ is vanaf 11 januari te zien via YouTube en op hoegasvrijbenjij.nl.
 

Credits:
Klant: Natuur & Milieu
Bureau: Buutvrij for life
Media: Kollektiv Media
Digital: Thispage & Das Banner
Video production: Film Nomads
Audio: Amp.Amsterdam
Presentatie: Eddy Zoëy
Management Eddy Zoëy: Het Agentschap
Artist management: A Million Faces & Talent Avenue

Ryan Baij

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken