Review app: AllerHande Koken voor iPad

Review app: AllerHande Koken voor iPad
  • Content
  • 22 nov 2013 @ 14:59
  • Link
  • Redactie Contentmarketing
    Redactie Contentmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • Digitaal

De nieuwe AllerHande app voor iPad is uit. Niet het welbekende AllerHande Magazine, maar de fraai vormgegeven kook-app Allerhande Koken waarmee Albert Heijn je inspiratie voor recepten wil laten opdoen. Op iPadclub.nl staat een zeer uitvoerige review van deze iPad-app en we willen jullie deze natuurlijk niet onthouden.

Daarnaast moet AllerHande Koken een handige kookhulp tijdens het koken zelf zijn. Door kookvideo’s, stembediening en duidelijke foto’s van iedere receptstap worden recepten zo eenvoudig mogelijk weergegeven. Daarmee wordt de kans dat je tijdens een recept denkt: ‘wat bedoelen ze daarmee?’ of ‘hoort dit wel deze substantie te zijn?’ tot een minimum beperkt. In de app staan niet alle recepten die ooit in de Allerhande zijn verschenen, maar een selectie van populaire recepten die zijn opgedeeld in thematische bundels als “Herfst” en “Top 10 taart”. Ieder recept is voorzien van prachtige foto’s.

Beeld en video’s centraal
Wanneer je de nieuwe app voor het eerst opent krijg je een introductie van de app aan de hand van foto’s. Mooi gedaan, maar ook zonder kan je prima met de iPad-app uit de voeten. Op het beginscherm zie je alle receptenbundels, die op een Flipboard-achtige manier zijn weergegeven. Sommige van deze bundels zijn afgestemd op de tijd van het jaar, of bijvoorbeeld groenten die in het seizoen zijn. Met name de prettige vormgeving en fotografie vallen op. Ze worden overal in de app doorgevoerd. Wanneer je op een receptenbundel tikt, krijg je een foto van een recept over het volledige scherm te zien en kun je vegen om de andere recepten binnen de bundel te bekijken. 

Tik op een foto van een recept en de belangrijkste specificaties – het type gerecht, het aantal personen en de bereidingstijd – verschijnen op de foto. Je kunt hier ook op de Speel-knop tikken om een receptvideo te bekijken. Dat kan handig zijn ter introductie, maar als je meteen aan de slag wilt kun je beter naar beneden vegen, langs de ingrediënten naar het stappenplan. Die is beschikbaar in twee weergaven: een simpele weergave met foto’s en alle stappen onder elkaar en een weergave op het volledige scherm. Met name die laatste modus is erg praktisch. Hier wordt iedere stap op een volledig scherm in een groot lettertype weergegeven, met de bijbehorende foto erboven. Zo zie je tijdens het koken in een oogopslag wat er moet gebeuren. Tik op de Speel-knop om een korte video van de specifieke stap te bekijken. Om de volgende stap te bereiken kun je wederom vegen, de navigatiebalk bovenin gebruiken, of – mooie toevoeging – de stembediening gebruiken.

Ongehoorzame stembediening
Die stembediening kan natuurlijk erg handig zijn, want met je handen onder de chocolade wil je liever niet over je iPad-scherm vegen. Je neemt via het microfoon-symbool rechtsboven het omgevingsgeluid van je keuken op en kunt daarna de volgende commando’s uitdelen: volgende stap, stap terug, start video, toon tip en verberg tip. We hadden liever ook het spraakcommando pauzeer video gezien, maar die ontbreekt helaas. De stemherkenning laat in onze herhaalde tests door meerdere personen echter nogal te wensen over. Zo werkte de stembediening op verschillende iPads, maar varieerde de mate van herkenning behoorlijk. De app bleek de commando’s veelal te negeren en over het algemeen beter naar mannen dan naar vrouwen te luisten. Hoe duidelijk we ook articuleerden; de mate waarop de app naar je luistert was nogal willekeurig. Met zo’n beperkte commandowoordenschat hadden we daar meer van verwacht.

Lees en kijk verder op ipadclub.nl

 

Redactie Contentmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken