Brand engagement met video-advertising

Brand engagement met video-advertising
  • Content
  • 30 sep 2014 @ 12:40
  • Link
  • Redactie Contentmarketing
    Redactie Contentmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • Video

Exponential Interactive, de leverancier van advertising intelligence en digitale media-oplossingen, heeft een reeks van video-engagement advertentieformats gelanceerd door middel van display, video en mobiel via de divisies FireFly Video, Adotube en Appsnack.

Alle drie de nieuwe kanalen vertegenwoordigen geperfectioneerde video-advertentie formats die de interactie met de gebruiker vergroten. 'Blaze' van FireFly Video is een opblaasbaar ‘billboard' videoformat, 'Ad Engage' van Adotube vergroot binnen in-stream video en Appsnack ‘s 'Video Snackbar' is een uitbreidbare advertentie voor mobiele apparaten.

'De sleutel tot succesvolle video advertising is het loslaten van de tv-reclame gedachte, die de industrie lijkt te willen vasthouden. In feite zijn deze nieuwe eenheden wat video advertising zou zijn geweest als het niet meer dan 50 jaar geleden uitgevonden was,' zegt Doug Conely, Exponential ‘s chief strategy officer. 'Het doel is om de kijkers zo lang mogelijk tijd door te laten brengen met een merk, maar dit is niet mogelijk als je in TV-mogelijkheden blijft denken. Ten eerste moet het opt-in zijn, dan moet je de kijker voorzichtig naar binnen halen, hen opties bieden en hun verwachtingen vaststellen. Als je deze lijn niet volgt, zullen mensen snel afhaken of überhaupt niet kijken.'

FireFly Video's 'Blaze' is een billboard videoformat dat in verschillende fasen uitbreidt - eerst in een full-size video om vervolgens over te gaan in een complete pagina overname, afhankelijk van hoe de kijker ermee werkt. De resultaten hebben aangetoond dat kijkers veel langer blijven en bezig zijn met de inhoud bij het gebruik van Blaze dan bij andere billboard display formats.

Adotube's 'Ad Engage' is een pre-roll advertentie met een 'engagement'-optie waarmee de consument op verschillende manieren met de advertentie kan interacteren, zoals het openen van extra video-en productinformatie. Uit interne A/B testen bleek dat de kans dat kijkers langer met de advertentie bezig zijn 20x keer groter is dan bij andere interactieve formats en ze besteden 50% meer tijd aan het merk dan bij normale pre-roll-advertenties. Voordeel ten opzichte van klassieke pre rolls is dat dit formaat wordt afgerekend op de bewuste keuze van de consument om de content te ervaren.

Appsnack's 'Video Snackbar' voor mobile web, stelt adverteerders in staat een specifiek 'teaser' deel van hun video af te spelen in de pagina brede uiting. De video zorgt voor een hogere aandachtswaarde en vaak een betere CTR. Michiel van Turnhout, Country Manager Nederland: 'Zoals met al onze formaten zijn wij ook met deze nieuwe Rich Media formaten op zoek naar de consument die bewust kiest om content tot zich te nemen. Irritatie moet beperkt worden tot een minimum om zorg te dragen voor een optimale merkbeleving.' 

Redactie Contentmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken