FD en IPE lanceren Pensioen Pro

FD en IPE lanceren Pensioen Pro
  • Content
  • 15 sep 2014 @ 10:59
  • Link
  • Redactie Contentmarketing
    Redactie Contentmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • Branded content

Het FD en IPE lanceren vandaag Pensioen Pro, dé nieuwe vakpublicatie voor de Nederlandse pensioen- en beleggingssector.

Pensioen Pro is de eerste ‘full service’ informatiebron voor professionals in de pensioen- en beleggingssector in Nederland, met een exclusieve dagelijkse nieuwsdienst, een digitaal weekblad en een tweemaandelijks gedrukt vaktijdschrift. De Pensioen Pro website informeert abonnees bovendien over alles wat er speelt in de sector – met mandatennieuws, een eigen online Nederlandse Vermogensbeheergids, informatie over individuele pensioenfondsen, ‘wie werkt waar’-updates en een congresagenda.

PensioenPro wordt uitgegeven in een nauwe samenwerking tussen het FD en IPE en kan daarmee bogen op twee sterke en betrouwbare afzenders van kwaliteitsjournalistiek. De bestaande Nederlandse pensioentitels van het FD en IPE gaan op in de nieuwe uitgave. Op deze manier ontstaat er een compleet en uniek product voor de Nederlandse pensioenmarkt en komt er een einde aan het gratis pensioenvakblad IPNederland.

Hoofdredacteur van Het FD Jan Bonjer: "Het FD staat borg voor feiten, analyse en duiding. Pensioen Pro brengt gerichte verdieping aan voor pensioenprofessionals. Zo spelen we steeds beter in op de informatiebehoeften van onze lezers en bezoekers."

"De pensioensector staat voor grote uitdagingen. De behoefte aan betrouwbare, onafhankelijke informatie neemt daarmee toe. Wij willen graag investeren om in die behoefte optimaal te blijven voorzien", zegt Mariska van der Westen, voormalig hoofdredacteur van IPNederland en nu hoofdredacteur van Pensioen Pro.

Abonnementen zijn daarom betalend, "met dien verstande dat pensioenfondsen en hun bestuurders kosteloos het tweemaandelijkse tijdschrift blijven ontvangen", aldus Van der Westen. Het dagelijks pensioennieuws, de digitale weekeditie en de website zijn alleen toegankelijk voor betalende abonnees.

Van der Westen: "Met de lancering van Pensioen Pro maken wij ons sterk voor onafhankelijk en betrouwbaar nieuws, achtergronden en analyse – informatie die onmisbaar is voor bestuurders en professionals in de Nederlandse pensioen- en beleggingssector." 

Pensioen Pro is een journalistiek onafhankelijk kwaliteitsmedium onder rechtstreekse verantwoordelijkheid van de Pensioen Pro vakbladredactie en wordt uitgegeven door FD-IPNederland, een joint venture van zakenkrant FD en de Britse pensioenuitgever IPE.

Redactie Contentmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken