Nederlandse Encyclopedie gaat strijd aan met Wikipedia

Nederlandse Encyclopedie gaat strijd aan met Wikipedia
  • Content
  • 13 mei 2015 @ 11:28
  • Link
  • Redactie Contentmarketing
    Redactie Contentmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • DigitaalJournalistiekOnderzoekWebsite

Op het platform Ensie kan iedereen zijn kennis delen door een onderwerp naar keuze te omschrijven. Het platform onderscheidt zich van Wikipedia door zichtbaar auteurschap en biedt de mogelijkheid om een eigen Encyclopedie te maken. Sinds de lancering van de nieuwe website in september 2014 heeft Ensie al een miljoen unieke bezoekers ontvangen. Steeds meer schrijvers uit verschillende hoeken zijn actief. Van kamerlid tot arts, van student tot specialist, van wijn-expert tot ADHD-coach. Zo meldt het persbericht.

Ensie is de afkorting van de Eerste Nederlandse Systematisch Ingerichte Encyclopaedie, het boekwerk dat in 1946 van de pers rolde en 607 pagina’s telde. Ensie oprichter Bart Welzen: ‘In de wereld van de encyclopedie en woordenboeken is er lange tijd niet veel veranderd. Wikipedia is een fantastisch platform. Maar voor veel actuele woorden en professionele begrippen moet je daar niet zijn. Ook is het lang niet altijd duidelijk wie het artikel heeft geschreven. Daarnaast heeft de nieuwe generatie experts niet veel behoefte zich eerst te moeten bewijzen in een wat ondoorzichtig Wikipedia systeem. Op Ensie schrijf je snel en direct. We zien dat de kwaliteit hoog blijft, je hebt tenslotte maar 1 (Linkedin) reputatie!’

Kort en bondig
De kern van Ensie is het omschrijven van een onderwerp of professionele begrippen naar “wat het is” en “wat het betekent”, ofwel de definitie en betekenis. Welzen: ‘We stimuleren het om korte en bondige teksten te schrijven. De definitie is maximaal 50 woorden en de betekenis maximaal 250 woorden. Handig in een tijdperk waar je vaak snel en mobiel de betekenis van een onderwerp wilt weten!’ Ensie.nl is opgebouwd vanuit het unieke principe van auteurschap, net als in de papieren Ensie: de bron van de informatie is voor iedereen zichtbaar! Het LinkedIn profiel van de schrijver wordt gekoppeld aan begrippen die zijn omschreven. Zo is altijd duidelijk waar informatie vandaan komt en vergroten we de betrouwbaarheid van ons platform. Kwaliteit is het allerbelangrijkste bij Ensie en om dat zo goed mogelijk te waarborgen, hebben we kwaliteitseisen ingebouwd! We werken met een redactie die schrijvers kan ondersteunen, met ratings van de Ensie-community en een spamcheck.

Redactie Contentmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken