Renault lanceert YouTube videostrategie

Renault lanceert YouTube videostrategie
  • Content
  • 8 dec 2015 @ 13:12
  • Link
  • Redactie Contentmarketing
    Redactie Contentmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • VideoBranded content

Renault Nederland is gestart met een YouTube videostrategie, waarbij volgens een vast format op een vast tijdstip eigen content wordt gepresenteerd. Met het programma Renault Life gepresenteerd door acteur Vincent Croiset creëert Renault awareness op een consistente en vernieuwende manier. Dit heeft inmiddels geresulteerd in bijna 8 miljoen minuten bekeken content van de autofabrikant op YouTube.

In Renault Life wordt de kijker iedere twee weken op donderdag om 17u meegenomen naar verschillende bijzondere Nederlanders, zoals iemand met een historische Renault, een jonge fotografe, een eigenaar van een foodtruck en een zegevierende autocoureur. De hoofdpersonen zijn heel diverse personages, maar hebben één ding gemeen; ze hebben allemaal een enorme passie voor wat ze doen. De interviews gebeuren uiteraard met behulp van één van de modellen die Renault rijk is. Het onderwerp van de video’s van Renault Life draagt hiermee bij aan de awareness van de dit jaar hernieuwde merkidentiteit van Renault, passion for life.

Renault Life wordt gepresenteerd door Vincent Croiset, de acteur die al jaren verbonden is aan het automerk als voice-over voor radio- en televisiecommercials. Hiermee versterkt Renault de consistentie en herkenning in haar marketing- en communicatie-uitingen.

Videostrategie
Renault heeft haar YouTube-kanaal ingericht volgens de contentstrategie van Google. Met deze strategie wordt door middel van drie soorten videocontent gebouwd aan een succesvol kanaal. De Hero-content zijn entertainende video’s van hoge kwaliteit, die in een korte periode veel views genereren, vaak geholpen door mediabudget. De Hub-content kan gedefinieerd worden als een terugkerend programma, waar volgens een vast format op een vast tijdstip content getoond wordt met als doel terugkerende bezoekers of zelfs abonnees voor het kanaal te vergaren. De onderwerpen uit de derde categorie, de hygiene content, worden gebaseerd op het online zoekgedrag van mensen en geven dus veelal antwoorden op vragen van de consument.

Samenwerking
Renault werkt aan deze strategie in samenwerking met social-media agency Dorst & Lesser, dat verantwoordelijk is voor het concept van het hub-format, de productie van de video’s en de YouTube channel optimalisatie.
De keuze van Renault om in te zetten op online video sluit goed aan bij de wensen van de nieuwe consument. Zo blijkt uit de Auto Shopper Study 2015 van Google en TNS dat 65 procent van de kopers in Europa online informatie zoekt over de aanschaf van een nieuwe auto. En dat niet alleen, van alle touchpoints in de customer journey heeft online video de hoogste impact op auto-kopers, dit nog boven een bezoek aan de dealer.

Ook YouTube volgt en begeleidt de serie: ‘Renault’s content serie is het nieuwste voorbeeld van hoe merken een digital-first benadering gebruiken om hun verhaal te vertellen. Door te focussen op de passies en behoeftes van hun doelgroep, bouwt Renault aan een langdurige relatie, op een manier waarop mensen heden ten dage op YouTube benaderd willen worden.’

Branding en awareness
Het succes van de videostrategie wordt door het automerk gedefinieerd door een doelstelling op branding en awareness binnen de doelgroep. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een totale watch time van 7.912.051 minuten op de afleveringen van Renault Life, wat gelijk staat aan 15 jaar en 15 dagen.

De video's zijn op deze site te zien. 



Redactie Contentmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken