Eerste huis te koop via VR Video

Eerste huis te koop via VR Video
  • Content
  • 29 mrt 2016 @ 10:00
  • Link
  • Redactie Contentmarketing
    Redactie Contentmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • Virtual RealityVideo

VR of Virtual Reality is aan een flinke opmars bezig. Steeds meer smartphones worden met een specifieke VR bril verkocht en de kartonnen VR brillen worden steeds vaker als promotiemiddel toegepast. Tijd dus dat het eerste huis in VR verkocht gaat worden.

VR heeft twee grote voordelen wanneer het gaat om het presenteren van een woning. Iedereen zonder VR bril krijgt in YouTube een video waarmee ze met de muis kunnen bepalen waar ze naar kijken. Of op de smartphone door simpelweg de smartphone te bewegen.

Zet je een VR bril op, dan waan je jezelf daadwerkelijk in de woning die te koop staat. Het beeld beweegt mee met jouw hoofd. Jij bepaalt zelf waar je naar kijkt en kunt je beter voorbereiden op wat komen gaat. Bovendien kan de bewoner in dit geval ook al aangeven wat opvallende kenmerken aan de woning zijn.

Funda, marktleider in Nederland als het gaat om het presenteren van koopwoningen, is zelf ook al bezig met het gebruiken van 360-graden beelden. Echter alleen in de vorm van foto's. Voor video's gebruikt Funda een eigen videospeler die momenteel nog niet in staat is VR beelden weer te geven. Vandaar dat de bewoner van Ringdijk 50 te Bemmel uitweek naar YouTube voor deze VR presentatie van zijn huis.

'Steeds meer internetmakelaars bieden huiseigenaren de mogelijkheid om zelf het huis te koop aan te bieden', zegt Arjan Olsder, eigenaar van Ringdijk 50. 'Toch is er maar één plek waar echt alle kopers naar hun huis zoeken en dat is Funda. Wil je daar echt opvallen, moet je out of the box denken. Ik hoorde van enkele marktpartijen in de VR wereld dat VR video's voor huizen veel te duur zijn om te produceren. Maar met de goedkope camera's in de markt kun je het prima zelf doen. Ik geloof dat deze manier van presenteren de toekomst is voor de makelaardij en hoop dat Funda deze mogelijkheden snel zal integreren.'

Om de Ringdijk 50 te Bemmel te koop te zetten, gebruikte de eigenaar van het huis een Ricoh Theta S camera. Een camera met twee lenzen waarmee foto's en video's gemaakt kunnen worden. Tijdens de CES van februari in Las Vegas kondigde vele merken 36-graden camera's aan. De resoluties worden beter en de verwachting is groot dat meer en meer mensen zelf 360-graden video's gaan maken.

Redactie Contentmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken