Ford start dynamische videocampagne Facebook

Ford start dynamische videocampagne Facebook
  • Content
  • 18 jul 2017 @ 11:13
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Video

Automerk Ford, klant bij Mindshare, start op Facebook en Instagram met het geautomatiseerd verspreiden van honderden video’s. Elke gebruiker krijgt een video te zien die specifiek afgestemd is op zijn of haar interesse, gedrag of demografisch profiel.

Deze campagne vloeit voort uit een samenwerking tussen Facebook en GroupM en is de eerste campagne in Europa waarbij dynamische video op dergelijke schaal toegepast wordt binnen de apps van Facebook en Instagram.

1-op-1 communicatie

De wereld van marketing en advertising verandert vliegensvlug. Lineaire kijktijd daalt, mobiel en digital groeien en met de opkomst van partijen als Facebook zijn er steeds meer mogelijkheden om communicatie te veranderen van ‘one size fits all’ naar 1-op-1. Voor GroupM en Facebook was dit één van de redenen om de handen ineen te slaan en samen aan een schaalbare oplossing te werken waarin video zich dynamisch aanpast aan karakteristieken van de individuele gebruiker.

Artificial Intelligence

Door de toegenomen rekenkracht van technologie is er nu al voor elke consument een unieke Facebook newsfeed. Zodoende worden er elke dag maar liefst 1.9 miljard unieke newsfeeds gemaakt. Met deze innovatie zet GroupM personalisatie voort binnen advertising. ‘Geweldig dat Mindshare deze innovatie op dynamische video op mobiel inzet op Ford. Onze mobiele platformen lenen zich perfect voor het bereiken van elke doelgroep op schaal met video- en mediabureaus zijn van cruciaal belang voor het orkestreren van deze strategie,’ aldus Elja Polak, Head of Agencies bij Facebook Benelux. Ook GroupM is tevreden met de campagne. ‘Voor ons is dit een uitgelezen kans om te ontdekken hoe we nieuwe technologische mogelijkheden in het online video landschap kunnen integreren. Deze samenwerking met Facebook biedt ons de kans om te experimenteren met dynamische en persoonlijk relevante videoadvertenties. We hopen op deze manier learnings op te doen om zodoende succesvollere campagnes te kunnen draaien voor onze klanten, ‘ aldus Remon Buter, Head of Trading bij GroupM Nederland. 

Driehoek Helsinki – Amsterdam – Eindhoven

Om het idee van honderden persoonlijk op maat gemaakt video’s tot uitvoer te brengen werd Greenhouse Group uit Eindhoven ingeschakeld. Greenhouse Group is onderdeel van GroupM en is verantwoordelijk voor een groot deel van de programmatic media-inkoop van de verschillende GroupM bureaus (Mindshare, MEC, Mediacom en Maxus+Helder), waaronder ook paid media op Facebook en Instagram. ‘Dit is voor ons de eerste stap richting consumer friendly video advertenties binnen de muren van Facebook. Binnen RTB zijn banners waarin verschillende elementen real-time aanpassen naar diverse variabelen gemeengoed, wij waren daar als Social Advertising afdeling soms best jaloers op. Nu aan ons de taak om dynamische en persoonlijk relevantere videocontent op een schaalbare manier te distribueren zonder daarbij de kracht van branding te verliezen, ‘ zegt Thomas van der Biezen, Social Strategist bij Greenhouse Group. Na een inventarisatie van videocampagnes waarbij dynamische elementen écht iets toe zouden voegen zijn de eerste voorstellen gepresenteerd bij klanten. ‘Ford sprak daarbij direct uit hier toekomst in te zien, met deze Europese media first als gevolg, ‘ voegt Nathan van der Horst, verantwoordelijk voor concept en executie van deze campagne bij Greenhouse Group, toe.

In de komende weken zullen de verschillende video’s d.m.v. ad-tech tooling van Smartly.io (een Finse start-up) gaan rouleren op Facebook, de video’s zullen op een zeer ‘social-media eigen’ manier de verschillende modellen en USP’s van Ford onder de aandacht brengen.

 

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken