Prouddesign ontwerpt nieuwe identiteit Snelle Jelle

Prouddesign ontwerpt nieuwe identiteit Snelle Jelle
  • Design
  • 15 jun 2015 @ 18:15
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • Visual idPackaging design

Het Amsterdamse designbureau Prouddesign heeft voor kruidkoekmerk Snelle Jelle een nieuwe merkidentiteit en een nieuwe verpakking ontwikkeld. Resultaat is een krachtig merk waarbij die kracht verbeeld wordt door een driedimensionale weergave van het Friese pompeblêd.

Friese herkomst en nuchterheid
Vanwege een verdere uitbreiding van het Snelle Jelle-assortiment werd Prouddesign gevraagd om een sterkere en duidelijkere merkarchitectuur te ontwikkelen met meer ruimte voor segmentering. Het huidige design - dat ook door Prouddesign is bedacht - benadrukte vooral de Friese herkomst en nuchterheid. Daar is nu ‘kracht’ aan toegevoegd als kapstok voor de nieuwe identiteit, afgeleid van ‘krachtige kruidkoek’. Dit is verbeeld in een key-visual waarin de koekreep tegen het logo staat. Met zo’n sterk logo is het volgens Prouddesign eenvoudiger segmenteren met smakelijke kleuren, ‘grondstoffelijke' illustraties en een ambachtelijke typografie.

Driedimensionaal pompeblêd
Mick de Reuver, account director bij PROUDdesign: “We hebben eerst de merkidentiteit beetgepakt: door het blauwe pompeblêd driedimensionaal te maken en het een interactie met het product aan te laten gaan, ontstaat een duidelijke verbeelding van kracht. Daardoor heeft Snelle Jelle Krachtige Kruidkoek nu ook een krachtig logo èn een krachtig verpakkingsdesign. Het is verrassend hoe je iets sterks nog sterker kunt maken, met behoud van herkenning uiteraard.”

Over Snelle Jelle
Snelle Jelle vindt zijn oorsprong bij koekfabrikant Wieger Ketellapper, een Fries familiebedrijf dat ontstond in 1900 in de buurt van Heerenveen en bekend werd om zijn kruidkoek. Het bedrijf is later overgenomen door Peijnenburg, op haart beurt onderdeel van het Belgische Lotus Bakeries. De kruidkoek Snelle Jelle ontstond in 2002.

Over PROUDdesign
PROUDdesign is een design bureau met een sterke focus op packaging design en brand design. Het bureau is gevestigd in Amsterdam en heeft 15 medewerkers. PROUDdesign werkt onder andere voor Peijnenburg, Quaker, Hooghoudt, Lays, Lovechock, Just Nuts en Royal Green. 

Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken