Dopper lanceert nieuwe kleur: Deep Purple

Dopper lanceert nieuwe kleur: Deep Purple
  • Design
  • 22 jul 2015 @ 15:30
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • ProductdesignSustainable

Vanaf september is de milieuvriendelijke Dopper Original fles verkrijgbaar in een nieuwe kleur: Deep Purple. De online volgers van Dopper kozen de kleur tijdens de DopperColorClash.

'Help us choose the new Dopper color’. Met deze oproep van Dopper op Facebook werd in mei het startschot gegeven voor een strijd om de nieuwe kleur: de DopperColorClash. Een wedstrijd waarin de Facebook-volgers van Dopper zelf kleuren konden aandragen die de nieuwe Dopper volgens hen moest krijgen. Deze suggesties resulteerden in vier halve finalisten: Deep Purple, Lilac, Mint en Yellow. Door middel van likes kon vervolgens worden gestemd op de favoriete kleur. Na meer dan 3800 stemmen werd deep purple de winnaar van de DopperColorClash. De deep purple wordt toegevoegd aan de bestaande Dopper Original kleuren: cool blue, simply red, royal orange, apple green en pure white. De Dopper deep purple is vanaf 7 september te koop bij de Dopper online shop en geselecteerde verkooppunten.

Crowdsourcing
De DopperColorClash is niet de eerste competitie die Dopper onder zijn volgers houdt. Aan het begin van het Dopper-tijdperk in januari 2010 schreef oprichter Merijn Everaarts een ontwerpwedstrijd uit om via crowdsourcing op zoek te gaan naar ‘de perfecte herbruikbare fles voor drinkwater’. Uit ruim honderd ingezonden ontwerpen won TU Delft-alumnus Rinke van Remortel met zijn design dat uiteindelijk tot de Dopper Original werd gedoopt.

Over Dopper
Dopper zet zich in voor een wereld waarin mensen zich bewust zijn van het milieu, waarin we actief de hoeveelheid single-use plastic afval verkleinen en waarin iedereen toegang heeft tot veilig drinkwater. Het veelvuldig gebruik van petflessen wereldwijd veroorzaakt een enorme afvalstroom in de oceanen, de zogenaamde ‘plastic soep’. Met de herbruikbare design waterflessen van hoogwaardig kunststof draagt Dopper bij aan de vermindering van deze milieuproblematiek. Daarnaast stimuleert Dopper het gebruik van kraanwater als goedkoop en minder milieubelastend alternatief voor mineraalwater.

Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken