My Own Design Shop wil ontwerpen toegankelijker en goedkoper maken

My Own Design Shop wil ontwerpen toegankelijker en goedkoper maken
  • Design
  • 7 jul 2015 @ 09:00
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • Innovatie

Voor kleine ondernemers kan het een dure grap zijn: het laten ontwerpen van brochures, flyers of posters door een professional. Carolyn Zorg van grafisch ontwerpbureau Z Design bedacht een oplossing. Het ontwerpbureau liet regelmatig eigen software ontwikkelen: waarom zou die met wat aanpassingen niet geschikt zijn voor consumenten? Zo ontstond My Own Design Shop, een online opmaakprogramma waarmee iedereen zelf kan ontwerpen.

'Eenvoudig in gebruik'
Op My Own Design Shop kun je zelf brochures, flyers, documenten in huisstijl en posters ontwerpen. Volgens Zorg is het niet moeilijk: het opmaakprogramma is eenvoudig in gebruik, ook voor mensen zonder ontwerpervaring. Het is mogelijk om door te groeien in het gebruik: van niveau ‘basic’ naar ‘experienced’ of ‘advanced’. ‘We hebben alle templates door onze eigen ontwerpers laten maken,’ zegt Zorg, ‘maar je kunt ook je eigen huisstijl uploaden en van daaruit werken.’

Betalen voor drukken
Ontwerpen met het programma is gratis. Pas wanneer je een ontwerp wilt laten drukken ga je betalen –volgens Zorg gaat het om ‘enkele euro’s’ per keer. Het is mogelijk om via My Own Design Shop te laten drukken, maar je kunt ook met een eigen drukker werken. Kies je voor dat laatste, dan betaal je voor de high res pdf van je ontwerp, op basis waarvan de drukker aan het werk gaat.

Bedoeld voor de massa
Van de paar euro per pdf of drukopdracht zal My Own Design Shop niet rijk worden, maar het is de bedoeling dat het programma straks door een groot aantal mensen gebruikt gaat worden. ‘We hebben nu 500 gebruikers, de bedoeling is dat er straks ruim een miljoen zijn. Het moet massa worden.' Bij Z Design werd anderhalf jaar gewerkt aan de totstandkoming van het platform. 'We hadden de techniek, maar moesten er iets omheen bouwen dat het programma toegankelijk maakte voor consumenten.' Het programma blijft voorlopig in ontwikkeling, er worden steeds nieuwe templates aan toegevoegd. 

Het designprogramma van My Own Design Shop is online uit te proberen.


 

Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken