Smart gadget op fiets voorkomt diefstal

Smart gadget op fiets voorkomt diefstal
  • Design
  • 28 aug 2015 @ 15:40
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • InnovatieProductdesign

Navigeren, routes plannen èn diefstal voorkomen: de SmartHalo kan bijna alles wat je van een smart gadget op de fiets zou verwachten. Het ziet er uit als een kruising tussen een smart watch en een fietsbel en synchroniseert met je smartphone. Het Canadese bedrijf CycleLabs gaat het in productie nemen met behulp van crowdfundingplatform Kickstarter.

Het apparaatje heeft een cirkelvormig scherm, dat door middel vanlichtjes informatie weergeeft. Zodra het beweging waarneemt, komt het in actie, het gaat vanzelf uit wanneer de beweging stopt. SmartHalo maakt verbinding met de telefoon met behulp van Bluetooth Low Energy.

Navigatie met lichtjes
Om gebruik te kunnen maken van de navigatie, voert de gebruiker zijn bestemming in op de bijbehorende smartphone-app. De route wordt bepaald en doorgegeven aan de SmartHalo, die door de lichtjes laat zien welke kant de fietser op moet. GPS-systemen zijn vaak nodeloos ingewikkeld, vonden ze bij CycleLabs. ‘We hebben een interface ontworpen die zo simple is dat gebruikers zich kunnen richten op het belangrijkste: hun rit.’ Een boog van groene lampjes links en rechts geeft aan dat de fietser de bocht om moet, een halve rode cirkel aan de onderkant betekent: omkeren. Bestemming bereikt? Dan is de cirkel helemaal groen.

Ingebouwd alarmsysteem
Behalve navigeren, houdt het apparaat ook allerlei informatie bij, zoals afstand, duur en verbrande calorieën. En het bevat een ingebouwd alarmsysteem. Rommelt er iemand aan de fiets, dan merkt de sensor in de SmartHalo dat en gaat er een alarm af. Het alarm gaat alleen af bij vreemden, want de SmartHalo herkent de gebruiker aan zijn telefoon. Volgens CycleLabs is de SmartHalo volledig bestand tegen zon, regen en sneeuw. De batterij van de SmartHalo moet ongeveer drie maanden mee kunnen zonder opgeladen te worden. Het kan opgeladen worden via een usb-aansluiting.

Het ultieme doel van CycleLabs is om via Kickstarter ruim 66.000 Canadese Dollars binnen te halen, 45.000 euro.


 



Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken