Design Academy presenteert werk eindexamenkandidaten

Design Academy presenteert werk eindexamenkandidaten
  • Design
  • 1 okt 2015 @ 08:18
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • Innovatie

Over ruim twee weken is het weer zover: dan presenteert de Design Academy in Eindhoven zijn eindexamenkandidaten. Dit jaar tonen 141 jonge designers hun werk. Meer dan ooit laten ze, volgens de opleiding, hun brutale kant zien. ‘Veel van hun projecten zijn een verkenning van de vraag hoe design een fundamentele rol kan spelen in het realiseren van een socialere, eerlijker wereld.’

Serieuze kwesties
Om dat te bereiken, hebben ze zich bezig gehouden met serieuze kwesties – van spanningen tussen bevolkingsgroepen tot het vluchtelingenprobleem, van gezondheidszorg tot milieurampen. Maar hun werk gaat behalve over inhoud ook over vorm, kleur en functie. De eindexamenkandidaten onderzochten ook de relatie tussen de mens en technologie. 
Pim van Baarsen: Holy Crap
Zo is er Pim van Baarsen, die voor zijn project ‘Holy Crap’ onderzocht hoe mensen in Nepal met huishoudelijk afval omgaan. Met zijn project wil hij afvalscheiding bevorderen en milieubewustzijn vergroten. Families in Nepal kunnen hun afval scheiden op basis van een systeem met kleurcodes waarmee ze punten kunnen verdienen die hen, bijvoorbeeld, beltegoed opleveren.



Olivier van Herpt
Olivier van Herpt verdiepte zich in de verschillen tussen handgemaakte en door machines gemaakte producten. Hij ontwierp een printer die de kloof tussen beide moet overbruggen. Door de machine steeds verder te verbeteren, kan de printer varieren in texturen, vormen en formaten.



Jeroen van der Gruiter: The passage of light
Een derde voorbeeld van een exposerende student is Jeroen van der Gruiter. Hij is gefascineerd door de manier waarop de perceptie van kleur wordt beinvloed door de manier waarop het licht erop valt. In zijn project ‘The passage of light’, gebruikt hij kleurgradaties om architectonische structuren te suggereren, en vullingen om vormen te benadrukken. Zijn semi-transparante glazen vazen veranderen van kleur, naarmate de tijd verstrijkt.

De eindexamenexpositie van de Design Academy vindt plaats van 17 tot 25 oktober in De Witte Dame, Emmasingel 14 in Eindhoven. Er zijn passe-partoutkaarten verkrijgbaar waarmee men toegang kan krijgen tot de expositie, de Dutch Design Awards tentoonstelling, het Klokgebouw en het Van Abbemuseum. Via #graduationshowDAE kan de expositie gevolgd worden op Instagram en Twitter. 

Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken