Amsterdamse ondernemersprijs 2015 voor CEO Lightwell Henk Janssen

Amsterdamse ondernemersprijs 2015 voor CEO Lightwell Henk Janssen
  • Design
  • 27 nov 2015 @ 11:00
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • DesignawardsProductdesign

Lightwell’s CEO Henk Janssen werd gisteren door de vakjury en 1.000 mede MKB-ondernemers uitgeroepen tot Amsterdamse Ondernemer van het jaar 2015. Janssen is de achtste winnaar van deze Amsterdamse Ondernemers Prijs. Henk Janssen: 'Ik vind het echt helemaal geweldig dat ik deze prijs heb verdiend en ik ben er apetrots op. Zeker omdat we gewonnen hebben van zulke sterke tegenstanders'.

Lightwell - dat Janssen samen met collega’s Virgil Warnars (33) en Guido Kisman (31) runt – is specialist in de ontwikkeling van duurzame verlichting, voornamelijk openbare straatverlichting en retailverlichting. Vanaf 2014 is de focus nog meer komen te liggen op Smart Lighting in combinatie met Design. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve producten, zoals energiebesparende lantaarnpalen met extra functies als een camera, wifi-connector en oplaadpunt voor elektrische auto’s. Ook ontwikkelt het bedrijf paskamerverlichting met verschillende standen, waaronder studio-, dag-, en kaarslicht. 

Henk Janssen tijdens de uitreiking: 'Ondernemerschap zit in het DNA van de stad. Amsterdam is een ongelooflijk inspirerende plek om mensen van verschillende religies en van verschillende rassen te laten samenwerken'. Naast bezig te zijn in Amsterdam, het thuisfront van Lightwell, zijn er ook projecten lopende in Beijing, Kopenhagen en Los Angeles. Nadat Lightwell vorig jaar de grootste aanbesteding ooit voor de levering van openbare verlichting in Nederland heeft gewonnen, is het nu tijd om te gaan kijken naar een Lightwell wereldwijd.

Spannend
De selectieprocedure voor de verkiezing tot Amsterdamse Ondernemer van het Jaar bestaat uit een aantal onderdelen. Het begint met een presentatie voor een jury, bestaande uit oud-winnaars van deze felbegeerde Amsterdamse prijs, onder wie Duncan Stutterheim. Hierbij komen onder meer marketing, innovatie, MVO en de binding met Amsterdam aan de orde. Het resultaat van dit gesprek bepaalt 60% van de uitslag. Ook op de dag van de uitreiking tijdens het plenaire programma van de Week van de Ondernemer wordt ruim aandacht besteed aan de Amsterdamse Ondernemersprijs. Op basis van een interview met Ronnie Overgoor en Patrick van der Pijl op het podium bepaalt het publiek - bestaande uit zo’n 1.000 ondernemers - de overige 40% van de stemming.

Over Henk Janssen
Henk Janssen kwam 65 jaar geleden ter wereld in de lampenfabriek van zijn ouders aan de Amsterdamse Hemonylaan. Hij koos voor een studie Letterkunde en Spaanse talen aan de UVA Amsterdam. Daarbovenop volgde een studie Economie aan de VU. Na allerlei omzwervingen bij diverse bedrijven werd hij CEO van een inmiddels door hem verkochte lampenfabriek. Hij werd Lecturer Change Management aan de Hogeschool van Amsterdam, raakte er geïnspireerd en startte in 2009 met een jong en bruisend team Lightwell. 

Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken