VanBerlo wint drie iF Design Awards

VanBerlo wint drie iF Design Awards
  • Design
  • 1 feb 2017 @ 11:46
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • ProductdesignDesignawards

De If Designs Awards-regen is weer begonnen. Als eerste meldt ontwerpbureau VanBerlo de winst van maar liefst drie Nederlandse iF Awards. Met de Huawei Fast Access Terminal, Sita Drop&Fly en Gran System slimme digitale meter sleepte VanBerlo drie prijzen in de categorie Product in de wacht. De prijzen worden op 10 maart uitgereikt in conferentie- en symposiumcentrum BMW Welt in München tijdens de Munich Creative Business Week. De beste inzendingen worden dan beloond met een iF Gold Award.

Huawei Fast Access Terminal
VanBerlo: ‘Gebundeld in een dikke kabel, reist data razendsnel via haarfijne glasvezels. Bij een Fast Access Terminal wordt deze dikke glasvezelkabel opgesplitst, om zo de laatste meters naar de meterkast af te leggen. Met Huawei ontwikkelde VanBerlo een compacter ophangsysteem en een inwendige structuur die overzichtelijk werken gemakkelijk maakt. Door het gekantelde ontwerp van de optische connectoren zijn de kabels gemakkelijker aan te sluiten. Een augmented reality-app leest de QR-codes op de behuizing en connectoren. Dit maakt installatie en onderhoud intelligenter en efficiënter.’

Sita Drop&Fly
VanBerlo: ‘Met Sita’s Drop&Fly intuïtieve selfservice balie is het inchecken van bagage een kwestie van seconden! Van passagiers en onderhoudsmonteurs tot hoger management van een vliegveld; Drop&Fly is het resultaat van onderzoek naar de behoeften van alle stakeholders. Door het verlagen van de operationele kosten voor een vliegveld en het modulaire ontwerp, is Drop&Fly naadloos in te passen bij vrijwel elk vliegveld ter wereld. De terminal staat nu onder andere op Incheon International Airport Terminal 1 in Zuid-Korea.’

Gran System slimme digitale meter
VanBerlo: ‘Ter voorbereiding op een smart grid-oplossing, worden traditionele meters met een draaischijf vervangen voor slimme digitale meters. Zo ook in Wit-Rusland (Belarus). Speciaal voor deze markt ontwikkelde VanBerlo samen met Gran-System een meter die klaar is voor de toekomst. Het product is eenvoudig te monteren, zeer accuraat en heeft meerdere handige functies zoals multi tariff en latching relays. Dankzij de interface kun je je energieverbruik nauwkeurig volgen, waardoor besparing gemakkelijker wordt. Ook zorgt deze oplossing voor een efficiënter aanbod van energie door leveranciers.

 

Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken