Finalisten Lexus Design Award 2021 bekend

Finalisten Lexus Design Award 2021 bekend
  • Design
  • 28 jan 2021 @ 11:02
  • Link
  • Nanny Kuilboer
    Nanny Kuilboer

    Redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • DesignawardsMaatschappij

De finalisten van de 9e editie van de Lexus Design Award zijn bekend. Dit jaar kwamen er 2.079 inzendingen uit 66 landen. De jury selecteerde hieruit de zes beste ideeën voor een betere toekomst. De winnaar wordt in april bekend gemaakt.

Met de Lexus Design Award wil Lexus jonge en talentvolle designers uit de hele wereld stimuleren om werk te maken van een betere toekomst. De finalisten van 2021:

Kenji Abe uit Japan ontwierp ‘CY-BO’: een duurzaam, herbruikbaar verpakkingsmateriaal dat door middel van ‘cellen’ op maat te maken is.

Gayle Lee en Jessica Vea uit Nieuw-Zeeland zijn de bedenkers van ‘Heartfelt’, een apparaatje dat virtuele knuffels geeft.

Alina Holovatiuk (Oekraïne) is het brein achter de ‘InTempo’-handschoenen, die met muziek en ritme voor afleiding zorgen bij stress.

Irmandy Wicaksono uit Indonesië bedacht ‘KnitX’, een procedé waarbij actieve en elektronische vezels digitaal worden verweven. Dit leidt tot slimme stoffen die automatisch reageren op beweging en zonlicht.

Henri Glogau heeft een dubbele nationaliteit (Oostenrijks, Nieuw-Zeelands). Zijn ‘Solar Desalination Skylight’ is een apparaat dat zeewater gebruikt om zowel licht als drinkwater maken. Het restproduct (zout) is bruikbaar om energie mee op te wekken.

Het designcollectief Intsui Design (afkomstig uit China, werkzaam in Japan) is verantwoordelijk voor ‘Terracotta Valley Wind’. Dit koelsysteem voor metrostations maakt gebruik van verdamping en rijwind van treinstellen.

Prototypes
Om hun ideeën verder uit te werken, hebben de zes finalisten onlangs deelgenomen aan een vijfdaagse workshop. Die stond onder leiding van vier ervaren mentoren. Eén ervan is de Nederlandse Sabine Marcelis, die is gespecialiseerd in materiaal-, installatie- en objectdesign. Samen met andere mentoren begeleidt Marcelis de finalisten ook de komende tijd. Daarbij ligt de nadruk op het ontwikkelen van prototypes. Die worden in april officieel gepresenteerd aan de jury. Na die presentatie wordt de winnaar van de Lexus Design Award 2021 bekendgemaakt.

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken