NS dubbeldekker in het nieuw met ontwerp van Studio Dumbar

NS dubbeldekker in het nieuw met ontwerp van Studio Dumbar
  • Design
  • 25 jun 2021 @ 07:59
  • Link
  • Nanny Kuilboer
    Nanny Kuilboer

    Redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • Visual id

De eerste gemoderniseerde dubbeldekker van de NS heeft ook een nieuw jasje gekregen naar een ontwerp van Studio Dumbar (part of Dept), het bureau dat ook recent de nieuwe huisstijl voor zijn rekening nam.

NS en Studio Dumbar gaan al een lange tijd terug. De huisstijl van NS, met het kenmerkende logo en de kleuren geel en blauw, is ontworpen door Gert Dumbar, de oprichter en naamgever van het bureau. De stijl is vijftig jaar later nog vol in gebruik en daarmee één van meest duurzame ontwerpen. Studio Dumbar en NS werkten onlangs weer samen aan de vernieuwing van de huisstijl en dit leidde onder meer tot de introductie van de ‘flow’, de golvende lijn die is doorgevoerd in de communicatiemiddelen van NS, die het streven van de NS symboliseert om iedereen vloeiend en flexibel van deur tot deur te brengen.

NS: Op termijn zullen alle treinen dus voorzien worden van deze frisse, moderne look van de hand van Studio Dumbar

Imre Jacobs, designmanager NS: ‘We wilden de nieuwe dynamische uitstraling ook terug laten komen op onze treinen. Stap voor stap worden ze voorzien van de nieuwe look. Dat doen we op natuurlijke momenten, zoals bij aankoop van nieuwe treinen en bij revisie of groot onderhoud van treinen. Op termijn zullen alle treinen dus voorzien worden van deze frisse, moderne look.’
Naast de gemoderniseerde dubbeldekker zijn onlangs ook de Vectron-locomotieven voor de Nightjet-nachttrein voorzien van de nieuwe uitstraling. Uiteindelijk volgen alle nieuwe NS-treinen die in de toekomst worden besteld of gemoderniseerd.
Erik de Vlaam, designer bij Studio Dumbar: ‘Na eerst te hebben gewerkt aan de vernieuwing van de visuele identiteit van NS, is het mooi om het ontwerp door te voeren naar de treinen zelf. Op basis van de eerdere flow, hebben we een nieuw ontwerp gemaakt dat moderner is, meer snelheid uitstraalt en NS met recht een trots gevoel geeft.’

Foto complete trein is van de hand van Steven Oskam;
foto detail is van de hand van Aad Hoogendoorn.

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken