Merk-experts Roland van Kralingen en Andy Mosmans lanceren Instituut for Branding and Business Development

20sep 201700:14
  • Bureaus
  • 8874 x gelezen
  • Link
  • Redactie Bureaus
  • MerkenStrategieInnovatieMarketing

nieuws Het Institute for Branding and Business Developement (IBBD) opent op 26 september zijn deuren in het Baarnse kasteel Groeneveld. Het IBBD is een initiatief van Laurens Sloot, Marcel van Aalst (samen de directie van EFMI Business School), Andy Mosmans en Roland van Kralingen.

NOS belicht horeca-sluikreclame via Instagram

19sep 201715:43
  • Food-en-retail
  • 11641 x gelezen
  • Link
  • Redactie Food & Retail
  • FoodTrends

nieuws Social media als Instagram zijn nieuwe marketingtools tools geworden om een restaurant op de kaart te zetten, toont de NOS item met het volgende item. Wie alvorens een heerlijk gerecht op te peuzelen of te drinken daar eerst een fijne foto van maakt en deze post op bijvoorbeeld Instagram, helpt de horecagelegenheid gratis aan extra promotie. Met dank ook aan Instagram. Hoe werkt dat, bijvoorbeeld voor de supersuccesvolle eetgelegenheid The Avocado Show?

[video report Cityguys 1] Opkomst van brunchcultuur vastgelegd

19sep 201711:30
  • Food-en-retail
  • 8229 x gelezen
  • Link
  • Redactie Food & Retail
  • FoodContent

nieuws Via hun eigen YouTubekanaal willen de 'Cityguys' belangstellende foodies, marketeers en trendwatchers op de hoogte houden van 'food, drinks & travel' in en vanuit hun hoofdstad Amsterdam. Hun nieuwe serie over eten en drinken delen ze graag met MarketingTribune. In deel 1 uit de nieuwe serie 'Cityguys Selectie' leren we wat er tegenwoordig gebeurt tussen ontbijt en lunch in Amsterdam: het fenomeen brunch.

[interview] KHN: 'verhoging btw-tarief is desastreus voor horecaondernemers'

19sep 201709:02
  • Food-en-retail
  • 6374 x gelezen
  • Link
  • Redactie Food & Retail
  • InterviewMarketingPolitiek

nieuws KHN vindt het onacceptabel dat er plannen zijn om het lage btw-tarief te verhogen, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor horecaondernemers. De VVD, D66, CDA en CU onderhandelen over een coalitieakkoord en er zijn plannen om het lage btw-tarief van 6 procent naar 8 procent te verhogen. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: 'Wij zijn hier fel op tegen. Het lijkt een kleine stap, maar de impact is groot. Want horecaondernemers werken met kleine marges.'

Lubach lanceert Slechter Leven-keurmerk

18sep 201711:50
  • Food-en-retail
  • 10566 x gelezen
  • Link
  • Redactie Food & Retail
  • MarketingFoodMVO

nieuws Op al het vlees zónder 'Beter Leven Sterren' zou verplicht een plaatje moeten komen van de leefomstandigheden van de dieren, zodat we met z'n allen minder vaak kiezen voor vlees zonder Beter Leven Sterren. Dat stelde Arjan Lubach in zijn goed bekeken talkshow zondagavond jongst leden. Hij presenteert een speciaal stickervel dat bewuste consumenten op fout vlees kunnen plakken. Dezelfde avond nog lag de site plat.

Winnaars Retailer of the Year categorieprijzen bekend

18sep 201710:22
  • Food-en-retail
  • 6517 x gelezen
  • Link
  • Redactie Food & Retail
  • WinkelenAwards

nieuws De categoriewinnaars van de publieksprijzen ‘ABN Amro Beste Winkelketen van Nederland 2017-2018’ en ‘ABN Amro Webshop Awards 2017-2018’ zijn bekend. Ruim 260.000 consumenten gaven gehoor aan de oproep uit 450 retailers hun favoriete winkelketens en webshops te kiezen op www.bestewinkelketen.nl en www.webshop-awards.nl. In 30 categorieën zijn 50 prijzen uitgereikt. Hier de complete uitslag.

[designcase] Red Band door ProudDesign

16sep 201709:52
  • Design
  • 22536 x gelezen
  • Link
  • Nanny Kuilboer
  • Packaging

nieuws Heel Nederland kent de slogan 'Red Band, als je voor pret bent' en dat wil het zoetwarenmerk graag zo houden. Ook voor de minder suiker, suikervrije en veggie varianten. MarketingTribune sprak met Anouk Baltus, marketingmanager enjoyment - what’s in a name? - en Mick de Reuver, managing director ProudDesign, het verantwoordelijke designbureau voor de nieuwe ‘merkarchitectuur’.

National Geographic vol lof over foodland Nederland

15sep 201715:53
  • Food-en-retail
  • 31694 x gelezen
  • Link
  • Redactie Food & Retail
  • StorytellingFoodInnovatie

nieuws Tijdschrift National Geographic brengt een prachtige hulde aan landbouwland Nederland, dat volgens de redactie wereldwijd vooroploopt met duurzaam boeren. Dit levert deze gigantische productie op over hoe ons kleine land de wereld voedt. 'The Dutch have become world leaders in agricultural innovation, pioneering new paths to fight hunger.' Hoewel trots zijn op Nederland voor bepaalde mensen een hardnekkig taboe lijkt, geeft deze reportage weer een extra argument om dat soms juist wel te zijn. Kijk even mee.

Iedereen aan de rijstepap

15sep 201715:22
  • Design
  • 24614 x gelezen
  • Link
  • Nanny Kuilboer
  • Packaging

nieuws 11 september opende pop-up shop Treat me Rice zijn deuren in Amsterdam. Met Treat me rice spelen de initiatiefnemers in op een ‘nieuwe retro food trend’, te weten rijstepap. In New York zijn er al meerdere rice pudding shops en verschijnt rijstepap steeds vaker op het menu van hippe restaurants.

La Place opent 9 zaken in Hudson's Bay

15sep 201711:43
  • Food-en-retail
  • 22412 x gelezen
  • Link
  • Redactie Food & Retail
  • MarktwerkingWinkelenMarketing

nieuws La Place opent in september vijf restaurants en vier cafés in de nieuwe warenhuizen van Hudson’s Bay. Het gaat om zaken in Leiden, Den Haag, Rotterdam, Maastricht, Almere, Tilburg, Breda, Den Bosch en Zwolle. Dit zijn de eerste La Place restaurants die worden geopend in de nieuwe Canadese warenhuizen.

[interview Ondernemer 114] Olivier Wegloop - oprichter en cmo Kipster.nl

15sep 201700:01
  • Food-en-retail
  • 12950 x gelezen
  • Link
  • Redactie Food & Retail
  • IntroductieFoodMarketing

nieuws MarketingTribune prolongeert de successerie 'Ondernemer van de Week'. Als nummer 114 interviewt de redactie Food&Retail Olivier Wegloop. Na een grote naam te zijn geworden in de contentmarketing, met projecten voor ondermeer Unilever, Douwe Egberts en Heineken, maakt Wegloop nu een opvallende nieuwe move: door de opening vandaag (!) van kippenfarm 'Kipster'. Verwijzend naar het Ei van Columbus, spreekt hij over 'Het ei van Kipster, de meest dier- en milieuvriendelijke kippenboerderij ter wereld'. Vanaf oktober liggen de eerste gelegde eieren bij retailketen Lidl. 'We hadden niet durven dromen dat deze revolutionaire boerderij zo’n aanzuigende werking heeft.'

Eigenaar Halal Fried Chicken doodgeschoten

14sep 201717:22
  • Food-en-retail
  • 9146 x gelezen
  • Link
  • Redactie Food & Retail
  • FoodOnderzoek

nieuws De Turks-Nederlandse eigenaar van fastfoodconcern Halal Fried Chicken, Ali Kaynak, is doodgeschoten in Amsterdam. De schietpartij vond deze week plaats rond 23.45 uur op een steenworp afstand van de lokale Halal Fried Chicken.

Zwanenberg voorziet forse stijging vega omzet in Europa: 'op termijn 50% uit niet-vlees'

14sep 201709:10
  • Food-en-retail
  • 12044 x gelezen
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
  • FoodTrends

nieuws Zwanenberg Food Group, die in juli soep- en rookworstfabriek Unox overnam, trekt veel aandacht met de voorspelling dat op termijn 50% van de ZFG-groepsomzet uit niet-vlees producten zal komen. Het foodmerk signaleert een dalende vleesconsumptie in Europa, waar slimme marketeers en ondernemers uit de vlees- en snackindustrie op moeten reageren. Het aantal flexitariërs stijgt -ook in Nederland- flink.

[onderzoek] Moet de fysieke winkel zich wapenen tegen de online aanval?

13sep 201711:02
  • Food-en-retail
  • 13321 x gelezen
  • Link
  • Jesca Dembinski
  • WinkelenOnderzoek

weblog In het weekend ben ik regelmatig in de Kalverstraat in Amsterdam te vinden. Ik heb de mazzel dichtbij te wonen en slenter daarom – vaak zonder doel – een paar uurtjes door deze straat. Helaas zie ik ook dat de leegstand in de drukste winkelstraat van Nederland alleen maar erger wordt. Een belangrijke oorzaak? Ongeveer iedereen koopt wel eens online. Daarom ben ik blij met het feit dat er voor bijna alle Nederlanders producten zijn die zij absoluut in een fysieke winkel willen blijven kopen.

Nieuwe Ikea Place app richt interieurs virtueel in

13sep 201710:37
  • Food-en-retail
  • 15112 x gelezen
  • Link
  • Redactie Food & Retail
  • WinkelenApps

nieuws Met de Ikea Place app kan de gebruiker voortaan virtueel meubilair plaatsen in huis. Deze app toont meubels en accessoires in 3D en op ware grootte. Hiermee zet Ikea als een van de eerste woonwarenhuizen ter wereld augmented reality in als marketing- en service-tool.


Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.
  • Abonneren

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events
  • ✔ Gratis tablet versie

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken