New Babylon terug in Den Haag

New Babylon terug in Den Haag
  • Food-en-retail
  • 20 sep 2013 @ 12:27
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • Introductie

Een oude bekende maakt in Den Haag haar rentree. De hofstad heeft er vanaf vandaag namelijk een nieuw, eigentijds winkelcentrum bij: New Babylon Shops & Restaurants. Een winkelcentrum met een mix van bekende merken en lokale speciaalzaken.

Bas Maingay, directielid Babylon Den Haag, opende vandaag officieel de deuren van het winkelcentrum voor publiek. De Grand Opening volgt later dit jaar waarbij ook Fashion Factory Outlet (5.000 m2) op de eerste verdieping opent.

“New Babylon Shops & Restaurants is geheel vernieuwd aan Den Haag teruggegeven. Een innovatieve en eigentijdse plek om te winkelen en ontspannen waar iedereen welkom is”, aldus Maingay. “New Babylon is vanaf nu de plek in Den Haag waar hét gebeurt en shoppen voor bezoekers een ware beleving wordt”.

Mix van bekende merken en lokale speciaalzaken
Op de begane grond van New Babylon is een mix te vinden van winkels voor mode, lichaamsverzorging en gezondheid, een supermarkt en services. Ook is er ruim plaats voor horeca, zoals DE Café, Greenbean, Sticky Rice, Oodlz, Frozz, Piazza Bar & Restaurant.

Winkels in New Babylon Shops & Restaurants zijn onder meer Jack & Jones, Vero Moda, Mango, Spar City Store, AKO, De Tuinen, Coolcat, ONLY, Fashion by GAUDI, Sendra Boots & More by GAUDI, Home & Gifts by GAUDI, De Buren, Castello, Mr.Smith, Delice en Sixt. Een aantal lokale namen vestigen zich in het nieuwe winkelcentrum waaronder het Brabants Lederwarenhuis, toptraiteur Dungelmann en conceptstore northbound. Dit benadrukt het Haagse karakter van New Babylon.

foto: Babette Marsé, shopmanager New Babylon, Bas Maingay, directielid New Babylon en Victoria Koblenko heffen het glas op het zojuist geopende New Babylon Shops & Restaurants.
Fotograaf: Bastiaan van Musscher

Beleving centraal
Shoppen in New Babylon is een ware beleving. Geregeld worden bezoekers van het nieuwe winkelcentrum verrast met bijzondere concepten: van 24/7 digitaal shoppen tot mobiel betalen en van click & collect tot geur- en geluidsbeleving. Er is een speciale New Babylon zomer- en wintergeur ontwikkeld, die door het winkelcentrum wordt verspreid. Ook is er een vast aantal conceptstores waarmee wordt ingespeeld op de verschillende seizoenen en doelgroepen. Op de vernieuwde (mobiele) website www.newbabylon.nl komen social media activiteiten, aanbiedingen, events en het totaalconcept van New Babylon bijeen. De Experience Store, een winkel waar consumenten innovaties kunnen zien en beleven, is hier ook een voorbeeld van.

“Wij willen onze klant écht een beleving meegeven. Iedereen die in New Babylon komt willen we inspireren en continue verrassen, mede door wisselend aanbod aan te bieden, aldus Babette Marsé, mall manager New Babylon, verantwoordelijk voor het vertalen van de wensen van de retailers die zich richten op de consument.

Bezoekers denken mee
Met het New Babylon amBassadors programma wordt de bezoeker gevraagd wat hij of zij graag ziet (terug)komen in New Babylon. Meer kunst, design of loungeruimtes? Of wellicht wil de amBassador een eigen conceptstore runnen in high fashion, cupcakes of gadgets? Ideeën kunnen in New Babylon bij een amBassadorsbooth of de Experience Store worden gedeeld. De beste ideeën worden wellicht gerealiseerd! New Babylon selecteert acht amBassadors die mogen genieten van bijzondere privileges. Zoals VIP-treatments op members-only koopavonden, field trips naar andere shopping malls en shoppingtegoed om in de New Babylon shops te besteden. De eerste prijs voor de amBassador met het beste idee is een geheel verzorgde shoppingtrip.

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken