Atkins speelt in op videotrend in marketing met korte animatie

Atkins speelt in op videotrend in marketing met korte animatie
  • Food-en-retail
  • 15 apr 2014 @ 12:53
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • FoodDesignonderzoek

Dieetmerk dr. Atkins speelt in op de trend in marketing om aan je merkwaarde te bouwen met korte animaties. Dit vergroot je vindbaarheid via zoekmachines, wanneer je op de juiste wijze een kennisdomein claimt. Bekijk hier exclusief het resultaat, met de intussen breed gedeelde kritische visie op bewerkte koolhydraten, suikers en verbeterde vetverbranding. Afvallen via contentmarketing.

'Video is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de marketingmix. De snelheid waarmee de populariteit van video – en dus ook videomarketing – groeit is ongeëvenaard. Met deze animatie heeft Atkins een tool in handen die ons de kans biedt om sneller tot de kern van het verhaal te komen. Mensen zijn visueel ingesteld en lezen teksten tegenwoordig niet of nauwelijks, deze animatie is hierom een effectieve tool naast ons boek. Tekst laat de mogelijkheid open om als lezer zelf ergens een beeld van te vormen, met de animatie is Atkins in staat om zelf een beeld neer te zetten. De video is in Nederland inmiddels 6.934 keer bekeken, internationaal meer dan 32.000 keer. Hiervan heeft 86% de animatie op de website van Atkins bekeken’, aldus Marcel Heijboer, international marketing manager Atkins.

Begrijpelijke uitleg filosofie
De animatie legt de wetenschap achter Atkins op een begrijpelijke en interactieve manier uit. Drie karakters starten vanaf de oertijd en laten zien hoe ons voedingspatroon sindsdien veranderde. ‘Ons 350-pagina’s tellende boek is voor sommigen nog een stap te ver, deze animatie is voor hen een prettige en luchtige kennismaking’, laat Heijboer weten. De animatie is internationaal gelanceerd en is per regio lokaal relevant gemaakt. 'Om het gemak van de animatie te vergroten is de video opgedeeld in vier hoofdstukken. Je kunt ervoor kiezen om de hele animatie te bekijken, of één van de losse hoofdstukken. Op die manier is het niet nodig om de hele video te bekijken voor de informatie die jij nodig hebt', zo meldt Heijboer. Bekijk hieronder de nieuwe animatie. (PvWK)

Over Atkins International
Het Atkins dieet werd in de jaren ’70 ontwikkeld door de Amerikaanse arts Robert C. Atkins en is een van de grootste aanbieders op het gebied van gewichtsbeheersingsprogramma’s wereldwijd. Inmiddels is het Atkins dieet verder ontwikkeld op basis van de meest recente medisch- wetenschappelijke onderzoeken. Het Nieuwe Atkins is geschikt voor een breed publiek en heeft als doel gewichtsverlies te realiseren, gewicht onder controle te houden en van een gezonder eetpatroon te genieten. Atkins produceert en verkoopt een reeks koolhydraatarme producten die de principes van het Atkins dieet ondersteunen. De producten worden wereldwijd in meer dan 50.000 winkels verkocht. In Nederland zijn deze producten verkrijgbaar bij alle grote supermarkten en drogisterijen. Atkins International is onderdeel van Atkins Nutritionals. Atkins International heeft vestigingen in onder andere Australië, Midden-Oosten, Spanje, Engeland, Scandinavië en Nederland. Het hoofdkantoor van Atkins International is gevestigd in Nederland.


 



Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken