Metro overweegt verkoop of beursgang Media Markt en Saturn

Metro overweegt verkoop of beursgang Media Markt en Saturn
  • Food-en-retail
  • 21 jul 2014 @ 11:00
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • ZakelijkVerkoopMerken

Metro, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, onderzoekt de mogelijkheden om de tak voor consumentenelektronica af stoten of naar de beurs te brengen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van twee anonieme bronnen. De Deutsche Bank is ingehuurd om de mogelijkheden te onderzoeken. Metro-dochter Media-Saturn, dat de consumentenelektronicaketens Mediamarkt en Saturn aanstuurt, wordt gewaardeerd op ongeveer 5 miljard euro , aldus het persbericht. (Bron: FD)

De verkoop of beursgang kan een einde maken aan de impasse die is bereikt tussen grootaandeelhouder Erick Kellerhals, tevens medeoprichter van Mediamarkt, en het bestuur van Metro. Al jaren laat Kellerhals zich in het openbaar negatief uit over de koers van Media-Saturn, dat Mediamarkt en Saturn onder haar vleugels heeft. Het management zou niet genoeg meegaan met zijn tijd en te weinig inspelen op nieuwe trends in retail. Metro, dat bestaat uit de divisies Metro Cash & Carry, Media-Saturn, Real en Galeria Kaufhof, heeft 269.493 mensen in dienst in 32 landen in Europa, Azië en Afrika.

Saturn wordt Media markt
Media Markt en Saturn hebben ruim duizend vestigingen in Europa. Daarnaast is het bedrijf eigenaar van diverse internetwinkels. Media Markt-Saturn Holding (MSH) beheerde al alle winkels van Media Markt en Saturn, maar maakte in juni dit jaar bekend zich in Nederland te gaan concentreren op slechts één consumentenelektronicamerk. Dit heeft tot gevolg dat alle twaalf Saturn winkels nog dit jaar de naam Media Markt krijgen. Saturn biedt volgens de eigenaren als merk te weinig toegevoegde waarde voor de consument. Naast de transformatie van Saturn naar Media Markt worden er het komende jaar nieuwe Media Markt-winkels geopend in Drachten, Duiven, Eindhoven, Doetinchem en Den Bosch. Ook komen er middelgrote winkels in de Bijenkorf-vestigingen in Amstelveen, Eindhoven en Rotterdam.
 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken