Sterrenkok Ducasse haalt vlees van de kaart

Sterrenkok Ducasse haalt vlees van de kaart
  • Food-en-retail
  • 10 sep 2014 @ 09:00
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • FoodCreatie

Alain Ducasse, de Franse topchef, heeft opschudding veroorzaakt in de culinaire wereld. Zijn driesterrenzaak heropende 9 september jongstleden in Parijs met een nieuwe kaart waar vooral biologische en natuurlijke producten op staan en amper nog vlees. De prijs blijft wel dezelfde: 380 euro per couvert exclusief drank.

Lamskroon en kalfszwezerik zijn van de kaart gehaald. Ducasse heeft zijn restaurant in het Plaza Athenee, het Parijse vijfsterrenhotel, vernieuwd. En daar horen nieuwe gerechten bij. Hij gooit het roer volledig om en gaat voor bijna uitsluitend biologische en natuurlijke producten en amper nog vlees. Dat liet hij weten aan het Franse persbureau AFP.

Vis en granen
In plaats van vlees komen er meer granen, lokaal gekweekte groenten en vis op het menu te staan. ‘De planeet heeft maar een beperkt aantal grondstoffen’, zegt de chef in het interview. ‘We moeten ze op een meer ethische en evenwichtigere manier consumeren.’ Nieuwe gerechten zijn onder meer zwarte rijst in de oven met schaaldieren, pijlinktvis en octopus, tajine van mediterraanse vis met bulgur en quinoa met zeevruchten. (Bron: standaard.be)
 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken