Wehkamp.nl lanceert online videokanaal

Wehkamp.nl lanceert online videokanaal
  • Food-en-retail
  • 15 sep 2014 @ 14:31
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • WebInspiratie

Wehkamp.nl lanceert op YouTube het nieuwe videokanaal ‘Simply Stylish’. Hierin staat een bijzondere samenwerking met zes toonaangevende Nederlandse vloggers centraal. Het videokanaal bestaat uit een uitgebreide verzameling video’s waarop consumenten maandelijks trends, oplossingen, inspiratie en achtergrondverhalen op het gebied van fashion, beauty en lifestyle kunnen bekijken.

Met Simply Stylish zoekt wehkamp.nl aansluiting bij een groeiende groep consumenten die inspiratie haalt uit online video’s. Het videokanaal is voorlopig uitsluitend zichtbaar op YouTube, het grootste videoplatform ter wereld, maar wordt nog voor het einde van het jaar volledig geïntegreerd met het online magazine van wehkamp.nl. Zo meldt het persbericht.

Vloggers
De expertise van de vloggers wordt optimaal benut: iedere maand wordt er in overleg met de redactie van wehkamp.nl een thema bepaald en krijgt een van de zes vloggers de volledige vrijheid om aan de hand daarvan twee bijpassende video’s te maken. Aan het eind van de maand kunnen consumenten deze vlogger vragen stellen in een live Google Hangout. Alles wat je ziet in de video’s, kun je direct kopen bij het online warenhuis.

Tips en trends
De vloggers maken op eigen titel video’s met tips en trends, waarbij ze gebruikmaken van het assortiment van wehkamp.nl. Ze produceren content en geven reviews vanuit hun eigen oprechte beleving. Deze video’s worden niet alleen getoond op het YouTube-kanaal van wehkamp.nl, maar zijn ook terug te vinden op de websites en social mediakanalen van de vloggers.

Must haves
De redactie van wehkamp.nl gaat zelf ook video’s produceren op Simply Stylish. Deze maand laten zij drie grote najaarstrends zien: Simply Soft, Rock & Rebel en Modern Contrast. Ook vertelt redactielid Esther Razi wat volgens de stylisten de drie must haves zijn van dit seizoen en krijgen consumenten een kijkje in de keuken van enkele toonaangevende merken die het online warenhuis in zijn assortiment voert. Eline Weusten, redactielid bij wehkamp.nl: ‘We zijn deze maand bij G-Star langsgeweest. Daar kregen we uitleg over het ontwerpproces en hebben we stylingtips voor denim ontvangen. Bovendien komt de nieuwe ‘Raw For The Oceans’-collectie aan bod, die in samenwerking met Pharrell Williams is ontwikkeld. Een prachtig verhaal dat we graag willen delen.’

YouTube
‘In Nederland is er inmiddels een zeer actief ecosysteem van YouTube-creators ontstaan. Dit zijn doorgaans vloggers die allemaal een grote schare fans hebben. Het inzetten van YouTube-sterren voor de brandingcampagne van wehkamp.nl is een innovatieve en gerichte manier om een langdurige relatie met de doelgroep op te bouwen’, aldus Benjamin Speas van YouTube Nederland.

Social1nfluencers
Voor de totstandkoming van het videokanaal is samengewerkt met Social1nfluencers. Zij hebben het merk wehkamp.nl gekoppeld aan vloggers die goed bij de merkwaarden van het online warenhuis passen. ‘Wij zijn er ontzettend trots op dat wij een bijdrage mogen leveren aan de totstandkoming van dit videokanaal. De wijze waarop wehkamp.nl het videokanaal heeft uitgewerkt, is zeer innovatief. Zij zien als geen ander in dat steeds meer mensen hun inspiratie online zoeken en dat videocontent hierin een belangrijke pilaar is. Geen ander online warenhuis durft zo in te stappen in een eigen inspiratie channel. Dankzij een unieke, langlopende samenwerking met populaire vloggers bouwt wehkamp.nl aan een vaste plek binnen YouTube voor iedereen die geïnspireerd wil worden rondom beauty, fashion, food en lifestyle’, aldus Daan Sip, CEO bij Social1nfluencers.
 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken