Locatus maakt Top 100 winkelformules bekend

Locatus maakt Top 100 winkelformules bekend
  • Food-en-retail
  • 29 jan 2015 @ 14:07
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • OnderzoekWinkelen

Aan het begin van het jaar stelt Locatus altijd twee Top 100′s op. De ene Top 100 geeft aan welke formules de meeste verkooppunten hebben. De andere Top 100 geeft aan welke formules de meeste winkelverkoopvloeroppervlakte hebben. Door de ombouw van C1000 naar Jumbo stijgt Jumbo naar de 11e plaats. In de top 100 voor winkelvloeroppervlakte (wvo) stijgt de supermarktketen zelfs naar de 2e plaats.

Een andere grote stijger in de supermarktbranche is de Dirk. Deze is van een 55e plaats gestegen naar de 30e plaats (qua winkelvloeroppervlak). Dit komt door de samenvoeging van Dirk van den Broek, Digros en Bas van der Heijden. Zo meldt Locatus op haar site.

Retailbranches
Bij de meeste ketens in de woonbranche is een kleine verschuiving zichtbaar. Opvallende dalers in de Top 100 (wvo) zijn Fixet Bouwmarkt (-12) en Swisse Sense (-10), terwijl Goossens juist 13 plaatsen stijgt. Verder komt de Keuken Kampioen dit jaar binnen op de 100e plaats. In de elektronicabranche is een stijging zichtbaar van het aantal Media Markt filialen. Met 60.037 m² komt Primark met stip binnen op 59e plaats. Primark heeft nu 12 filialen, waarvan er 6 geopend zijn in 2014.

Banken
Locatus kijkt ook naar vestigingen van banken. De Rabobank staat nog net in de top 5, maar het aantal vestigingen neemt gestaag af. In 2013 stond de Rabobank nog op de tweede plaats met 810 filialen. Twee jaar later zijn dit er ruim 250 minder. Ook de ABN-AMRO zakt in de ranking naar de 19e plaats. Bij deze bank zijn 110 vestigingen verdwenen. De Regiobank is als nieuwkomer de Top 100 binnengekomen. Waar Rabobank en ABN-AMRO steeds meer uit het straatbeeld verdwijnen, komt de Regiobank steeds duidelijker naar voren.

Locatus verzamelt zelf informatie over alle winkels en consumentgerichte, dienstverlenende bedrijven. Onze veldwerkers bezoeken en onderzoeken jaarlijks alle winkelgebieden in de Benelux. De Top 100 kan gratis gedownload worden via deze site.

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken